Now Reading
Leuke gezelschapsspellen: dit zijn onze favorieten

Leuke gezelschapsspellen: dit zijn onze favorieten

We zitten op het moment meer binnen dan ooit. Uitgaan of de stad in zijn nu even geen opties en met dit druilerige weer is wandelen ook maar eventjes leuk. De perfecte omstandigheden om het thuis gezellig te maken dus. Hoe kan dat beter dan door het doen van leuke gezelschapsspellen? Wij hebben onze favoriete spellen voor je op een rijtje gezet, van kaartspellen tot dobbelspellen en bordspellen.

Kaartspellen

Beverbende

Ben je met zijn tweetjes, dan is Beverbende echt een aanrader! Je kunt het spel namelijk met 2 tot 6 personen spelen. In dit spel draait het om geheugen en tactiek. Iedereen krijgt 4 kaarten die je gedekt voor je neer moet leggen, waarvan je er 2 mag bekijken. Bij jouw beurt mag je een kaart trekken en deze bijvoorbeeld ruilen of jouw tegenstander dwarsbomen. Het doel is om uiteindelijk de cijfers op je kaarten zo laag mogelijk te krijgen. Simpel, maar héél leuk. Het spel is ook ideaal om (in de toekomst) op reis mee te nemen!

Saboteur

Voor Saboteur heb je echt een pokerface nodig! Iedereen krijgt een rollenkaart, waar op staat of je een dwerg of een saboteur bent. Als dwerg moet je een route leggen naar het goud, als saboteur moet je dit proberen te dwarsbomen zonder dat je ontdekt wordt. Je kunt het spel met 3 tot 10 personen spelen en hoort daarom zeker thuis in het rijtje van leuke gezelschapsspellen.

De Crew

Dit spel is uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 18+. De Crew is dus echt een tof spel voor volwassenen, en dat is niet voor niks. Je moet er namelijk tactisch spelen en goed opletten. Het mooie aan dit spel is dat je in plaats van tegen elkaar speelt, juist samen moet werken om de missies te volbrengen. Het spel heeft een space thema, wat heel innovatief en origineel is.

Leuke gezelschapsspellen met dobbelstenen

Qwixx

Het dobbelspel Qwixx kunnen we wel uren spelen. Het leuke eraan is, is dat de rondes snel zijn en je niet op je beurt zit te wachten. Het is heel makkelijk te begrijpen, maar toch spannend! Je gooit met gekleurde en witte dobbelstenen en door het maken van combinaties kun je cijfers op je scorekaart afstrepen, maar let op: alleen van links naar rechts. Het doel is om zoveel kleur- en cijfercombinaties af te strepen en de rijen te sluiten.

Keer op Keer 2

Dit spel lijkt een beetje op Qwixx. Ook hier is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk kan afstrepen op je scorekaart, maar deze keer in rijen en kolommen. Er zijn ook speciale tekens en bommen waar je rekening mee moet houden. Wat zo tof is aan Keer op Keer 2 is dat het ook te spelen is als solo variant. Dus heb jij zin in een spelavondje maar ben je alleen? No problem!

Regenwormen

Regenwormen is nog zo’n spel dat makkelijk te begrijpen is, maar uren plezier kan opleveren. Op deze dobbelstenen staan cijfers en wormen. De kunst is om zoveel mogelijk punten te scoren door dobbelstenen opzij te leggen, een beetje zoals Yathzee. Maar, zonder worm is je beurt mislukt. Na je beurt mag je de tegel pakken die jouw score of lager heeft. Op het moment dat je een score gooit waarvan iemand de tegel al heeft, mag je deze stelen. Dan wordt het pas écht leuk!

Avondvullende spellen

Kolonisten van Catan

Hou jij van leuke gezelschapsspellen waar je uren voor kunt gaan zitten? Dan is Kolonisten van Catan het perfecte spel voor jou. Het is een handelsspel waarin je grondstoffen moet verzamelen om handelsroutes, dorpen en steden te bouwen. In iedere beurt kun je verschillende dingen doen: de dobbelsteen gooien om grondstoffen te verdelen, een aankoop doen, handelen en iets bouwen. Je bent al snel 90 minuten kwijt aan het spel, maar het is het echt waard!

See Also
groente en fruit bewaren

Escape Room The Game

Helaas kunnen we nu niet naar een fysieke escape room, maar als het jouw ding is om raadsels op te lossen en verbanden te leggen, dan is een escape room gezelschapsspel een aanrader. Je moet echt samenwerken om de aanwijzingen en raadsels in 60 minuten te ontcijferen! Een nadeel is wel dat je deze spellen maar 1x kunt spelen, maar er zijn veel uitbreidingspakketten te krijgen zodat je vaker gebruik kan maken van het basisspel.

Ticket to Ride

Bij het spel Ticket To Ride bouw treinroutes je tussen de bestemmingen die op jouw kaartjes staan. Door gekleurde kaarten te verzamelen die hetzelfde zijn als de kleuren op de route die jij aan wilt leggen, zorg je dat je steeds dichter bij jouw bestemming komt. Andere spelers morgen geen gebruik maken van jouw routes, dus vergeet ook niet om anderen te dwarsbomen. Er zijn inmiddels veel versies van het spel te krijgen die zich ieder in een andere plek of tijd afspelen, van grote spellen tot kleinere uitbreidingspakketten of stand alone pocketformaten.

Wij zijn echt fan van leuke gezelschapsspellen. Een lekker hapje en drankje erbij en lekker fanatiek spellen spelen! Welk spel ga jij uitproberen?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top