Now Reading
Met deze 5 stappen geniet je ook thuis van de lekkerste koffie

Met deze 5 stappen geniet je ook thuis van de lekkerste koffie

koffie

Ben je dol op koffie? En dan vooral op de varianten cappuccino, latte machismo, etc.? En ben je zo jaloers op de mooie variaties die je in cafeetjes krijgt? Lees dan deze tips voor het perfecte kopje koffie thuis! Want iedereen heeft een beetje barista in zich.

Stap 1: zorg voor goede koffie

Dit klinkt een beetje al een open deur, maar is het niet helemaal. Zorg dat je weet wat je lekker vindt. Er zijn tegenwoordig oneindig veel smaken en het is echt testen om erachter te komen wat het beste bij jou past. Ook hier geldt; goede koffie hoeft niet perse duur te zijn. Wel zit er natuurlijk echt verschil tussen bijvoorbeeld een oploskoffie uit de supermarkt, of verse bonen uit een goede speciaalzaak.

Stap 2: koop een goede melkopschuimer

Je kunt natuurlijk gewoon wat melk door je koffie gooien, maar dit ziet er niet zo professioneel uit. Een melkopschuimer geeft juist die mooie look. Deze hoeft zeker niet duur te zijn. Zelf een soort garde op batterijen werkt al prima. 

Stap 3: kies de juiste melk voor in je koffie

Stelregel: hoe vetter, hoe beter. Volle melk schuimt beter op dan halfvolle. Liever een vegan variant? Ook dan gaat deze regel op. Melk gemaakt van noten (amandel, cashew, kokos) schuimt over het algemeen goed op, want noten bevatten vet. Melk gemaakt van granen (haver, spelt), bevatten nauwelijks vet en schuimen dus ook niet op. Sojamelk werkt ook goed. Tegenwoordig zijn er van veel soorten barista versies te koop. Deze bevatten dus met name meer vet en zijn vaak ook een stuk duurder. Voor de melk gemaakt van noten en soja is dat zeker niet nodig. De ongezoete versies hiervan doen het goed en is ook nog eens beter voor jou en je portemonnee. Voor al deze melken geldt dat ze wel hun eigen specifieke smaak hebben, wat dus ook de smaak van je kopje koffie beïnvloedt. 

See Also

Stap 4: schenken maar

Wil je een latte waarin je koffie zo mooi schommelt? Giet dan eerst de opgeschuimde melk in je glas. Zet vervolgens je glas een tikkeltje te hard neer en giet dan je koffie erin.
Liever een cappuccino? Doe dan eerst eerst je koffie en dan de melk. Giet eerst wat vloeibare melk erin, zodat je het schuim bovenop kunt gieten/scheppen.

Als je echt enthousiast bent, kun je proberen wat art te maken. 

Stap 5: geniet! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top