Now Reading
De beste kamerplanten voor meer frisse lucht in huis

De beste kamerplanten voor meer frisse lucht in huis

kamerplanten

Nu we allemaal meer in huis zitten, is het extra belangrijk om deze schoon en fris te houden. Een paar extra kamerplanten die de lucht zuiveren kunnen dus zeker geen kwaad. Daarnaast ziet het er extra gezellig uit. Maar welke planten kun je het beste gebruiken?

Hoe werken luchtzuiverende kamerplanten?

Eigenlijk zorgen alle kamerplanten voor extra zuurstof. Maar ze zuiveren niet allemaal de lucht. De planten die dat wel doen, nemen schadelijke stoffen op uit de lucht via de bladeren. Deze stoffen worden opgeslagen in de wortelen en zo heb jij er geen last meer van. Tevens zorgen ze ervoor dat de luchtvochtigheid verbeterd. Dit is ook nog een goed voor je huid. Daarnaast breken ze nare geurtjes af. Luchtverfrissers zijn dus ook niet meer nodig.

Spathiphyllum (Lepelplant)

Naast dat dit een prachtig woord is voor Scrabble, is dit één van de meeste zuiverende kamerplanten. Dit komt door de grote bladeren, die dus heel veel schadelijke stoffen kunnen opnemen. Je moet er wat aandacht aan geven en voldoende water en dan is het een prachtige plant met mooie witte bloemen erin. Pas wel op als je huisdieren hebt, want de lepelplant is een beetje giftig.
lepelplant

Nephrolepis (Krulvaren)

Mocht je wel een viervoeter rond hebben lopen, dan is de krulvaren een perfecte kamerplant. Ook deze heeft vrij veel water nodig. Maar geen voeding, dus opzich lekker makkelijk. ‘Nephros’ betekent trouwens nier en ‘Lepsis’ schub. Deze naam komt uit Griekenland. De bladeren lijken namelijk een beetje op nieren die als schubben de plant bedekken. 
krulvaren

Areca (Goudpalm)

Deze hoort zeker in de top 3 van luchtzuiverende kamerplanten. Afkomstig uit Afrika, dus geef deze plant vooral veel water en zonlicht. De Areca verwijdert de schadelijke stoffen, benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en tolueen uit de lucht. Met deze palmsoort breng je direct de zomer een beetje in huis.
goudpalm

See Also
polaroid foto's

Phlebodium (Blauwvaren)

Deze plant ziet er uit als een rommeltje. Dit komt doordat de blaadjes er allemaal verschillend uitzien en alle kanten opgroeien. Misschien niet goed voor de mensen met OCD onder ons, maar wij houden wel van een beetje chaotische look.
Van de blauwvaren is wetenschappelijk bewezen dat ze luchtzuiverende eigenschappen hebben. 
blauwvaren

Dracaene Marginata

Een van de kamerplanten die iedereen levend kan houden. Weinig water en zonlicht, dus er kan niets misgaan. Ook van deze is wetenschappelijk bewezen dat ze luchtzuiverende eigenschappen hebben. Helaas wel een beetje giftig, dus niet handig met huisdieren.
Dracaena Marginata

Scroll To Top