Now Reading
Inbraakbeveiliging: tips voor de donkere dagen

Inbraakbeveiliging: tips voor de donkere dagen

Je moet er niet aan denken toch dat je ’s nachts wakker wordt en er een inbreker in je huis staat. De kans hierop wordt steeds kleiner, want het aantal inbraken daalt. Toch is voorkomen beter dan genezen. Een aantal tips liggen voor de hand, maar zeker rondom de donkere dagen is het goed om hier weer even bewust mee bezig te zijn.

Zorg voor inbraakbeveiliging op ramen

Inbrekers komen vaak via een raam naar binnen. Zet deze dus op kiepstand in plaats van helemaal open. Of maak gebruik van een barrièrestang om de opening te verkleinen.
Uiteraard loop je niet alleen risico wanneer je raam openstaat, maar ook wanneer deze gesloten is. Een populaire vorm van inbraakbeveiliging is het gebruik van sensoren. Deze bevestig je op een raam en ze reageren op trillingen. Hiermee kun je de eerste tekenen van inbraak detecteren, nog voordat het raam is geopend.

Doe net of je thuis bent

Inbrekers komen het liefst wanneer er niemand thuis is. Je hebt verschillende manieren om te doen alsof je thuis bent. Denk bijvoorbeeld aan een tijdschakelaar voor je lampen. Of laat je buren een keer de gordijnen open of dicht zetten. Ook kan het helpen om je kliko buiten te laten zetten als deze opvallend in je tuin staat. Laat dan ook direct even de planten water geven en de post weghalen.
Inbrekers bereiden zich vaak goed voor en houden een huis meestal een tijdje in de gaten. Indien er niets gebeurt, is de kans groot dat er niemand thuis is.
Mocht je een eigen oprit hebben, overleg dan met de buren of zij af en toe hun auto bij jouw huis willen parkeren.

Zorg voor inbraakbeveiliging op deuren

De kans dat inbrekers via de deur naar binnen komen is ongeveer 50%. Het is dan ook belangrijk om op de voordeur minimaal 2 sloten te hebben.
Daarnaast is het belangrijk om een lampje op te hangen. Deze gaat aan zodra er iemand langsloopt. Dieven staan niet graag in de spotlight, dus zullen doorlopen.
De slimme sensoren die je op een raam kunt plakken, zijn ook beschikbaar voor deuren.
Als laatst wordt er geadviseerd een camera op te hangen. Wanneer inbrekers deze zien, zijn ze snel weg. En mochten ze toch het lef hebben om een poging tot inbraak te wagen, heb je ze op video staan.

Berg attributen goed op

Je maakt het inbrekers makkelijk als je de kliko onder een open raam laat staan. Of als je bijvoorbeeld een trap in de tuin hebt liggen, waarmee ze makkelijk naar boven kunnen klimmen. Heb je geen schuur of andere opbergruimte? Maak de spullen dan vast, met bijvoorbeeld een ketting aan de muur.
Ook gereedschap dien je goed op te bergen. Met een hamer die ergens rondslingert is dat raampje snel ingetikt namelijk.

See Also
terrassen

Schaf een slimme oplossing voor inbraakbeveiliging aan

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Er bestaan verschillende apps om je huis van een afstand in de gaten te houden. De ThuisWacht® app van Interpolis biedt bijvoorbeeld een huisbeveiligingssysteem. Een slimme camera en sensoren signaleren onder andere beweging en detecteren of er sprake is van inbraak. Via de camera kun je op je telefoon live meekijken en direct de politie waarschuwen indien nodig. Lees meer informatie over deze inbraakbeveiliging of een beveiligingscamera .


De inbraakbeveiliging van Interpolis is tevens uit te breiden met een brandpakket. Lees ook onze andere blog met tips om brand te voorkomen: Brand: de top 5 oorzaken in de winter

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top