Now Reading
Waarom jouw handen veel over jou vertellen

Waarom jouw handen veel over jou vertellen

handen

Vandaag is het de Internationale dag van de Handhygiëne. Dit is een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) om zo het belang van goede handhygiëne onder de aandacht te brengen. Een mooi moment om eens extra stil te staan bij onze handen.

Even voorstellen

Ik ben Melissa Kamstra van De Handcoach en houd me ook bezig met handen, zij het op een heel andere manier. Ik lees namelijk lijnen en tekens in de handen waardoor er een karakteranalyse te maken is. Op mijn Instagram pagina, dehandcoach, schrijf ik berichten op het gebied van praktische spiritualiteit. Je kunt hierbij denken aan handlezen, maar bijvoorbeeld ook numerologie en de stand van de maan.

We willen meer over onszelf te weten komen

Sinds de Corona-uitbraak is de vraag naar handlezen aan het toenemen.Volgens Melissa heeft dat diverse oorzaken. De meest voor de hand liggende is dat mensen zich vervelen en op zoek zijn naar interessante bezigheden. Daarnaast zoeken mensen naar verdieping en willen ze meer over zichzelf te weten komen. Tot slot kijken mensen vandaag de dag anders naar hun handen, juist omdat ze zoveel meer gewassen worden.

Je handen veranderen mee met je leven

Melissa vertelt: “Ik krijg opvallend vaak de vraag of het uitmaakt dat de handen nu iets droger zijn bij het maken van een handafdruk. En het antwoord is nee, dit heeft geen effect. Wel zou het zo maar kunnen zijn dat vanwege mogelijke onrust er meer lijnen in de handen te zien zijn. Hoe drukker de handen, hoe drukker het hoofd. Handlezen is dan ook een momentopname. Bepaalde lijnen en tekens in de handen zijn erfelijk en staan als het ware vanaf het moment van geboorte in de handen gegrift. Daarom is een handanalyse een prachtige blauwdruk van iemands ziel. Echter is het zo dat als je een verandering doorvoert in je leven, je handen dat ook zeker zullen laten zien. “

Je handen zijn een uiting van je karakter

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar het hoofd denkt, het hart verlangt en je handen doen het uiteindelijke werk. Niet voor niets betekent het woord ‘handelen’ tot actie overgaan. Daarom is het voor mij een vrij logisch verhaal dat je handen een uiting zijn van je karakter. Ik vind het ook fascinerend hoeveel informatie er uit de handen te halen zijn. Neem nou alleen al de duim. Die is op te delen in drie gebieden. Het topje gaat over de wilskracht, het middelste kootje over het denken en het derde kootje wat overloopt naar de muis van je hand gaat over het gevoelsgebied. Een heel dik bovenste kootje geeft aan dat iemand zich niet snel uit het veld laat slaan. De daadkracht is enorm. Toch is in de handleeskunde één teken, geen teken. Vandaar dat het huidpatroon op de vingertop van belang is. Zo is weer af te leiden of iemand sturing nodig heeft of liever zelf de leiding op zich neemt.”

See Also
stress

Ervaar het zelf

In deze crisis kan het best voorkomen dat je onbalans ervaart. Daar heeft Melissa nog een hele goede tip voor: “Het laatste kootje van de duim wat doorloopt in de muis van je hand wordt het Venusgebied genoemd. Dit gebied gaat over de gevoelswereld. Om terug te komen bij jezelf en je eigen behoeften adviseer ik beide gebieden in de handen even te masseren. Helemaal fijn om hier een etherische olie voor te gebruiken. Bijvoorbeeld lavendel om te kalmeren. Je zal merken dat door het masseren van dit gebied je met elke aanraking rustiger wordt. In feite kom je terug bij je eigen gevoel.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat er nog meer in je handen geschreven staat? Volg dan de online handleescursus en ga op ontdekkingsreis naar jezelf. Kijk voor meer informatie op www.handcoach.nl

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top