Now Reading
Zo los je de meest voorkomende zomer haarproblemen op

Zo los je de meest voorkomende zomer haarproblemen op

haarproblemen

Heb je last van droog of juist vet haar? Pluist het enorm en zitten je schouders continue vol roos? Of is jouw haar binnen no-time dof van kleur? We hebben allemaal wel eens last van haarproblemen, wij hebben de oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Droog haar

Wanneer je al droog haar van jezelf hebt, wil je echt voorkomen dat dit in de zomer nog erger wordt. Zeewater en chloor is bijvoorbeeld ontzettend slecht voor je haar en staat gegarandeerd voor haarproblemen. Wil je toch zwemmen, probeer je haar dan droog te houden. Breng voor het zwemmen ook een laagje conditioner aan. Mocht het dan toch nat worden, trekt de chloor of het zeewater en minder makkelijk in. Spoel je haar daarna direct uit. Mocht je het willen föhnen, gebruik dan in ieder geval een hitte protector.

Vet haar

Door het warme weer zul je meer gaan zweten, hierdoor wordt je hoofdhuid vetter. Tevens smeer je zweet dat op je handpalmen zit in het haar. Probeer dus zo min mogelijk aan je haar te zitten. Voorkom daarnaast dat je je haar te vaak gaat wassen. Hierdoor gaat het wennen en wordt het steeds sneller vet. Gebruik een droogshampoo om het wassen nog even uit te stellen.

Pluizig haar

Pluizig haar is één van die haarproblemen die sommige mensen eigenlijk het hele jaar door hebben. Je gaat de deur uit en hebt je haar perfect gestijld. Maar binnen een paar minuten springt het alle kanten op en heb je een grote pluizenbol op je hoofd. Droog je haar in een microvezel haarhanddoek en wrijf het niet droog. Gebruik vervolgens een anti-frizz product voor het föhnen. Zet je föhn de laatst minuut op de koude stand en pluizig haar is verleden tijd.

See Also

Roos

Ook roos is een van de haarproblemen waar je het hele jaar last van kan hebben. Maar in de zomer worden de symptomen erger. Dit komt door de combinatie van hitte, zweet en vervuiling (in zee en zwembadwater). Gebruik hiervoor een anti-roos shampoo. En niet alleen wanneer je last hebt, maar het hele jaar door. Zo behandel je het niet alleen, maar voorkom je het ook.

Doffe kleur

De felle zon zorgt ervoor dat je kleur sneller vervaagt. Daarnaast hebben zee en chloorwater helaas ook geen positief effect op het behoud van je kleur. Het beste wat je kunt doen is je haar beschermen tegen de UV straling. Eigenlijk net zoals je met je huid doet. Nee, je hoeft er geen zonnebrand in te smeren. Maar wel een olie of spray met SPF. Daarnaast bestaan er verschillende shampoos voor kleurbehoud. Het belangrijkste is dat hier geen sulfaten inzitten.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top