Now Reading
Groente en de positieve effecten ervan op je gezondheid

Groente en de positieve effecten ervan op je gezondheid

groente

Dat groente super gezond is weten we allemaal. Niet voor niets dat je deze eigenlijk in elk dieet wel onbeperkt mag eten. Een aantal groenten springen er wel echt bovenuit qua voordelen voor je gezondheid. Lees snel verder welke dit zijn.

Wortel is de best werkende groente tegen stress

Ze zeggen wel eens dat wortels goed zijn voor je ogen. Maar is dit een feit of fabel? In wortels zit heel veel vitamine A. Dit is goed voor je ogen, dus het is echt waar!
Daarnaast zijn ze perfect als snack, omdat ze een opkicker geven. Er zitten namelijk veel suikers in, uiteraard natuurlijke. Ideaal dus rond een uur of 4.
Maar er zijn nog meer voordelen. Wortel is de best werkende groente tegen stress en is goed voor je huid. Genoeg reden dus om deze standaard in huis te halen.

Gember is hét wondermiddel tegen verkoudheid misselijkheid

Gember is misschien niet zo lekker, maar wel super gezond. Eigenlijk zou je elke dag moeten beginnen met een gembershotje. Vind je dit te heftig? Maak dan gemberthee. Wanneer je hier kurkuma, cayennepeper en een scheutje citroensap bij doet, werkt het ook nog eens ontstekingsremmend en heeft het een antibacterieel effect.
Gember wordt ook vaak tijdens detoxen gebruikt. Het is namelijk goed voor je bloedsomloop, waardoor gif- en afvalstoffen nog beter worden afgevoerd.

Spinazie is de groente die je darmstelsel reinigt

Spinazie bevat veel vitamine K. Dit is belangrijk voor bloedstolling en de botstofwisseling. Het bevat ook veel magnesium. Deze stof speelt een belangrijke rol bij op de opbouw van je spieren en zenuwen. Daarnaast heeft deze groente ook nog eens een reinigende werking voor je darmstelsel. Vind je spinazie niet lekker? Verwerk het dan in een smoothie met bijvoorbeeld ananas, banaan en kokoswater. Dan proef je er niets van, maar heb je wel profijt van de voordelen.

See Also
sportvasten dag 7

Broccoli is een echte superfood

Broccoli bevat ontzettend veel gezonde vitaminen. Wanneer je 60 gram eet, heb je direct je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen.
Ook deze groente wordt veel gebruikt tijdens detoxen. Dit omdat het sulforafaan bevat, een stofje dat helpt bij het ontgiften van je lichaam. Het herstelt ook je huid, dus mocht je deze zomer verbranden, verwerk dan zoveel mogelijk broccoli in je gerechten.

Tomaten helpen tegen vermoeidheid en hoofdpijn

Is tomaat nu een groente of fruit? Ach wat maakt het ook uit, het is super gezond. Tomaat bevat veel vitaminen en verschillende antioxidanten. Daarnaast helpen ze het lichaam te ontzuren. Een ‘zuur lichaam’ kan vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken.
Daarnaast werkt deze groente supergoed tegen huidproblemen, zoals acne en droge huid.
Dus stop met het kopen van kant en klare soep en pastasaus en ga lekker zelf aan de slag met verse tomaten.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top