Now Reading
Gehoortest: hebben jouw oren de feestdagen overleefd?

Gehoortest: hebben jouw oren de feestdagen overleefd?

gehoortest

Je kent het wel. Je ligt in bed en hoort een piep in je oor. Zeker na alle feestjes afgelopen dagen. Maar ook het vuurwerk en de valse noten van je vrienden tijdens de karaoke op oud en nieuw, zal dit voor velen herkenbaar zijn. Vaak sta je hier niet lang bij stil. Toch moet je opletten, want blijvende gehoorschade komt steeds vaker voor. Het wordt dan ook aangeraden om 1x per jaar een gehoortest te laten doen.

Oorzaken piep in je oor

Een piep in je oor ontstaat doordat trilharen in het binnenoor beschadigd zijn. Het is een probleem dat in de hersenen ontstaat. Dit kan gebeuren door blootstelling aan harde geluiden, bijvoorbeeld harde muziek tijdens het uitgaan. Maar er zijn nog meer mogelijke oorzaken, denk aan stress, verkoudheid, oorsmeer, vermoeidheid of een hoge bloeddruk.

Hoe kun je je oren beschermen?

Wist je dat het geluidsniveau van een grasmaaier of een drukke weg al schadelijk kan zijn voor je oren? Of wat dacht je van muziek op een feest, tijdens en sportles, of via je oortjes in de trein? Duizenden Nederlanders lopen ieder jaar gehoorschade op. Je kunt dit niet altijd voorkomen, maar je  kunt wel de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. En het antwoord op de vraag is eigenlijk heel simpel. Met oordoppen voor verschillende situaties bescherm je je oren goed en ze zijn helemaal niet zo duur. Denk aan oordoppen voor vliegen, motorrijden, muziek, zwemmen en slapen.

See Also
ayurveda voeding

Doe een gratis gehoortest

Om erachter te komen hoe het met de gezondheid van jou oren staat, wordt aangeraden om jaarlijks een gehoortest te laten doen. Omdat je oren rond de feestdagen vaak het meeste lijden, is dit het perfecte moment. Dit kun je zelf online doen, maar het is nog beter om dit door audicien te laten doen. In 20 minuten krijg je zekerheid over jouw gehoor. Vraag nu gratis een gehoortest aan bij een Beter Horen winkel bij jou in de buurt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top