Now Reading
Jouw game night wordt een succes met deze spelletjes

Jouw game night wordt een succes met deze spelletjes

game night

Het is weekend, maar je hebt helemaal geen zin om de stad in te gaan. Een game night is dan het perfecte alternatief. Haal lekkere wijn en hapjes in huis en nodig je vriendinnen uit. We delen graag onze favoriete games.

30 seconds

Dit speel je in teams en is perfect voor een game night. Je kennis wordt namelijk op de proef gesteld, maar het staat ook gegarandeerd voor veel lachen. Iemand kan hele andere associaties met iets hebben waardoor je geen idee hebt waar het over gaat. De uitdaging is om in 30 seconden zoveel mogelijk woorden/zinnen te raden die een ander uit je team omschrijft. Door de stress van de zandloper die doorloopt, worden de gekste dingen geroepen.
Bestel hier

Mens erger je niet

Iedereen kent dit spel wel en heft heeft al heel wat irritaties opgeleverd. Je moet zo snel mogelijk jouw 4 pionnen een rondje laten lopen. Als iemand op hetzelfde vakje als jij komt te staan, word je van het bord gegooid. Pas wanneer je 6 gooit, mag je weer meedoen. Ben jij de pineut en heeft iedereen het op jou gemunt? Of ren je onopvallend het bord over en slaag jij er als eerste in je 4 pionnen in het station te zetten?
Bestel hier

Codenames

Codenames speel je in twee teams, twee geheime diensten. Doel is om de identiteit van 25 spionnen te ontrafelen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen. En natuurlijk wil iedereen uit de buurt van de huurmoordenaar blijven. Een spannend spel waar samenwerking van belang is.
Bestel hier

See Also
boekentips

Black Stories

In Black Stories vertelt 1 van de spelers het einde van een verhaal. Aan de andere spelers de taak om te ontdekken wat er is gebeurd. Wie heeft de misdaad gepleegd en waarom? Door het stellen van ‘ja’ en ‘nee’ vragen, kom je steeds dichter bij de waarheid. Perfect als je geen zin hebt in een game night die met ruzie eindigt. Je zit namelijk allemaal in hetzelfde team.
Bestel hier

Ticket to Ride

Met Ticket to Ride reis je per trein over het hele continent. Alle spelers krijgen een aantal kaartjes met een begin en eindbestemming. Aan jou de keus hoe je er komt en welke routes je allemaal maakt. Ga je via de tunnels naar Zwitserland of met de veerboot over de Zwarte Zee? Ga jij voor de lange routes met meer risico maar ook met meer punten? Of speel je op safe en verzamel je de korte?
Omdat je niet weet welke wegen de andere spelers nodig hebben, blijft het spannend.
Bestel hier

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top