Now Reading
Filmtips voor stellen: deze films zijn perfect om samen te kijken

Filmtips voor stellen: deze films zijn perfect om samen te kijken

Samen een film kijken is ideaal als date, zeker nu bijna alles dicht is. Het uitkiezen van een film duurt alleen vaak een eeuwigheid! De popcorn staat al klaar, de wijn is ingeschonken maar nu nog een film kiezen. Smaken verschillen, en dan is er ook nog een grote kans dat één van de twee de film al gezien heeft. Na het doorspitten van Netflix, Videoland, Amazon én Disneyplus heb je juist weer keuzestress. No worries! Wij hebben filmtips voor stellen op een rijtje gezet die altijd goed zijn, zeker voor een date!

Romantische filmtips

Binnen dit genre is het altijd even zoeken naar de juiste balans tussen té cheesy en leuk, zeker als je een romantische film met een man wil gaan kijken. Ons advies: kies voor goede romcom’s, dan kun je sowieso samen lachen. Dit zijn onze tips:

Hitch

Hitch is een topfilm voor een date of om gewoon samen te kijken. Heel grappig, maar ook zeker veel romantiek:
De meeste mannen hebben problemen met het vinden van liefde, doordat ze zichzelf niet kunnen zijn. Alex (Will Smith) is gespecialiseerd adviseur in eerste indrukken en helpt mannen met dit probleem. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn cliënten en stiekem is Hitch verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen.

50 First Dates

50 First Dates is echt hilarisch en zeker een aanrader als je een avond flink wilt lachen samen! Adam Sandler speelt de hoofdrol, dus dat mag je echt wel verwachten:
Henry werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

Notting Hill

Notting Hill is echt een 90s classic en daarom zeker een film die je meer dan één keer kan kijken. De cast is heel goed en het heeft precies de juiste mix tussen komedie en romantiek:
De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

Love Actually

Ben je op zoek naar een hartverwarmende film? Dan is Love Actually een topper om samen te kijken. Door de veelzijdige cast raden we deze film zeker aan:
De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

Prijswaardige toppers

Het voordeel van het kijken van een film die oscars of andere prijzen heeft gewonnen of genomineerd is, is dat je moeilijk kan discussiëren of de film goed of slecht was! Daarom is het zeker een genre die in ons lijstje van filmtips voor stellen thuishoort. Deze films zijn vaak wat minder luchtig, maar je wordt er echt in meegezogen.

Intouchables

Deze Franse film raakt je echt, maar heeft ook precies de juiste dosis humor. Een echte feel good film dus:
Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak.

See Also

The Wolf of Wall Street

Met deze film ben je meteen 3 uur onder de pannen, dus zet de popcorn maar klaar! Leonardo DiCaprio is een acteur waar de ladies gek op zijn (hallo, die looks!) maar die de meeste mannen ook een toffe acteur vinden. Win-win situatie:
Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Lion

Deze film is erg ontroerend, vooral omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Wij raden deze film zeker aan:
Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Disney, Marvel of Pixar

Films over superhelden, fantasy of comics zijn ook altijd heel leuk om als stel te kijken. Deze films zijn vaak gericht op een breed publiek en er is vast wel een film te vinden die jullie allebei leuk vinden. Naar onze mening hebben deze films geen omschrijving nodig!

 • The Lion King
  Iedereen is gek op de Lion King! Het is een tijdloze klassieker. De CGI-remake van 2019 is echt een topfilm.
 • Star Wars
  Er zijn heel veel verschillende Star Wars films, en hoe leuk is het om de oude klassiekers ook eens opnieuw te kijken?
 • Harry Potter
  De Harry Potter films zijn ideaal om lekker onder een dekentje op een druilerige dag te kijken. En waarom zou je er maar één kijken als je ook een film marathon kunt houden?
 • Up
  Up is zo’n aandoenlijke feel good film, die hoort zeker in het rijtje thuis van filmtips voor stellen!
 • Guardians of the Galaxy
  Guardians of the Galaxy zijn echt hele grappige films die voorbij vliegen. Een goede mix van actie en humor!

Wat vind jij van onze filmtips voor stellen?

De omschrijvingen van de films komen van Moviemeter af. Neem daar ook zeker een kijkje voor meer filmtips en reviews. Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van onze filmtips, zijn ze perfect voor jullie date night?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top