Now Reading
In de winter eten we minder gezond en dit is waarom

In de winter eten we minder gezond en dit is waarom

eten

Je hoeft niet in korte rokjes rond te lopen. Eigenlijk hoeft niemand de komende maanden je buik te zien in een bikini. Je kleding zit een stuk losser, dus dat extra vetje valt echt niet op. Waar we in de zomer allemaal bikini proof willen zijn, maken we ons in de winter veel minder druk om wat we eten. Wij vertellen je waarom.

Je moet jezelf warm houden met eten

Natuurlijk kun je een paar extra truien aantrekken. De verwarming op standje sauna draaien. Alles met de auto doen, zodat je de kou niet hoeft te trotseren. Maar het beste werkt het nog altijd als je jezelf warm kunt houden. Hiervoor heeft je lichaam voldoende calorie inname nodig, want dit wordt omgezet in warmte. Als we dus te weinig eten, hebben we het eerder koud. Omdat je meer verbrand, is het dus ook veroorloofd om meer te eten. Je kunt er natuurlijk wel een beetje op letten dat de extra calorieën niet alleen gehaald worden uit zakken chips en andere vette hap.

Food geeft comfort

In de winter hebben we allemaal wel een beetje past van een dipje. Het verkeer zit vaker tegen. Je moet vaker door wind en regen erop uit. Door minder licht en vitamine D inname ben je wat futloos. We hebben het maar zwaar deze maanden 😉
Als er iets is dat kan troosten als het even tegenzit, is het food. Met name zout eten heeft een positieve impact op de hoeveelheid stress die je ervaart.
Suiker heeft bijvoorbeeld weer een positief effect op je humeur. Eigenlijk is het dus heel logisch dat we het liefst met een reep chocolade of een zak friet op de bank gaan liggen.
Je kunt dit echter ook oplossen door meer vezelrijke groenten aan je maaltijden toe te voegen of volkoren producten te eten.

Veel feestdagen vallen in de winter

Tijdens Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw eten we vaak veel meer dan normaal. Maar helaas beperken we het niet tot deze dagen. Hoe blij word je als je in oktober al weer aan de chocolade pepernoten kunt beginnen. En dit gaat eigenlijk een paar maanden door. De chocoladeletters en kerstkransjes zijn na de feestdagen allemaal afgeprijsd. Nog meer reden om deze lekker te blijven eten.

See Also

De wintermaanden zijn al duur, dus we eten goedkoper

Vooral door alle feestdagen zijn de wintermaanden vaak dure maanden. Alle kadootjes die je voor de hele familie koopt en al het extra eten. Ook stook je deze maanden meer, dus je energierekening vliegt ook omhoog. En in januari volgen alle rekeningen van de gemeente alweer.
Gezond eten is vaak wat duurder dan ongezond. Wanneer je dus op de kleintjes wilt letten, is het net wat moeilijker om gezond te blijven eten. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Je kunt namelijk heel goedkoop eten kopen en daarmee ook nog eens voedselverspilling bij restaurants en winkels tegenaan. Lees onze blog: Voedselverspilling tegengaan en geld besparen?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top