Now Reading
Menstrueren: met deze 4 producten kan het duurzamer

Menstrueren: met deze 4 producten kan het duurzamer

duurzaam menstrueren

Wist je dat we als vrouw gemiddeld 11.000 tampons gebruiken? Menstrueren zorgt dus per persoon voor ongeveer 600 kilo afval, dat niet gerecycled kan worden. Dit terwijl er verschillende duurzame alternatieven zijn, die vaak ook nog beter zijn voor je lichaam. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

De menstruatiecup maakt menstrueren veiliger, duurzamer en makkelijker

Laten we direct starten met onze favoriet, de menstruatiecup. Het voordeel t.o.v. van een tampon is dat het bloed wordt opgevangen en niet wordt opgenomen. Hiermee is het veiliger. 
Omdat je een cup makkelijk kunt schoonmaken, door uit te koken, kun je er jaren mee doen. Dit is dus ook veel duurzamer én op termijn goedkoper.
Daarnaast is het makkelijker, want je hoeft het maar 2x per dag te legen.
De cup is in verschillende maten leverbaar en te bestellen bij bijvoorbeeld De Groene Cup.

Kies voor wasbaar maandverband

Maandverband is zeker met hogere temperaturen niet ideaal. Het wordt warm, waardoor bacteriën hun weg vinden. Bij wasbaar maandverband is dit echt niet het geval. Dit komt omdat het niet van plastic is gemaakt, maar van een duurzame stof die absorbeert en ademt. Daarnaast bevat het geen giftige of chemische stoffen. Beter voor jou en voor het milieu dus.

Gebruik een zeespons tijdens het menstrueren

Wij hadden er eigenlijk nog nooit van gehoord, een zeespons. En dit is eigenlijk precies wat het zegt, een sponsje die in de zee groeit. Na het snoeien, groeit deze gewoon weer aan. Daarnaast is het 100% biologisch afbreekbaar, waardoor je na gebruik de natuur ook niet aangetast
Het is te vergelijken met een tampon, maar het voordeel is dat je deze langer in kunt houden. Niet alleen milieuvriendelijker dus, maar ook makkelijker. Je kunt het sponsje ongeveer een half jaar gebruiken en tussendoor schoonmaken met warm water en intieme zeep.

See Also

Menstruatie ondergoed

Ook wel period panties genoemd, is een vrouwenslipje dat menstruatiebloed opvangt. Het kruisje bestaat uit 3 lagen. 1 om vocht door te laten, 1 om vocht op te nemen en de laatste om vocht af te stoten. Het bloed blijft dus in de middelste laag zitten.
Nadeel van deze optie is dat je het tijdens het zwemmen niet kunt gebruiken.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top