Now Reading
Droge huid: zo verzorg jij je huid tijdens de winter

Droge huid: zo verzorg jij je huid tijdens de winter

De winter is in volle gang en dat merk je gelijk aan je huid. Deze wordt een stuk droger. Goede verzorging tijdens de koude maanden is dus extra belangrijk om een droge huid te voorkomen. Hieronder onze tips voor een zijdezacht huidje.

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

Voordat we met oplossingen komen, is het goed om te weten waarom we een droge huid krijgen. Wanneer je dit weet, zijn er namelijk een aantal open deuren om het te voorkomen.

Een belangrijke oorzaak is het weer. In de zomer met name blootstelling aan de zon. in de winter juist de kou, wind en droge lucht. Wanneer het koud is, produceren de talgklieren namelijk minder talg. Zonder deze beschermende vetlaag is het moeilijker om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Bovendien gaan de bloedvaten onder de huid samentrekken, wat leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof.

Ook de middelen die we gebruiken om de temperatuur te beïnvloeden, hebben impact op je huid. Denk hierbij aan de centrale verwarming of airconditioning.
Daarnaast heeft verzorging niet altijd het positieve effect. Warme douchen, zeep en andere reinigingsmiddelen drogen de huid uit.
Als laatste is je levensstijl erg belangrijk, denk hierbij aan drinken, eten en bijvoorbeeld roken.

Behandel je droge huid met een vette crème

Een vaseline houdende crème werkt het beste. Zelf ben ik al jaren fan van de Nivea crème in het bekende blauwe blik. Deze is lekker dik en trekt heel goed in de huid. Daarnaast is de crème goed betaalbaar. Er worden vaak testen gedaan waarin dure merken getest worden tegen bijvoorbeeld Nivea. Hieruit blijkt meestal dat de dure merken niet eens beter zijn.

Douche niet te lang

Ik maak me hier zelf enorm schuldig aan. Heerlijk om uitgebreid in bad te gaan of een kwartier onder de douche te blijven hangen. Toch is het niet verstandig, omdat het je huid enorm uitdroogt. Zeker als het buiten koud is, is het heel verleidelijk om onder die hete straal te blijven staan. Probeer dit echt te beperken tot 5 minuten.

Was je handen met lauw water en weinig tot geen zeep

Wanneer je zeep gebruikt, is het belangrijk dat je je handen goed afspoelt. De zeepresten zorgen namelijk voor droge handen. Droog ze vervolgens niet de hard af aan een handdoek, maar dep een beetje. Zet ook een potje handcrème bij de wastafel neer, zodat je direct kan smeren.

Zet de verwarming niet te hoog

Wanneer je huis te warm wordt, wordt de lucht erg droog. Hierdoor wordt je huid ook droog. Trek dus liever een paar dikke sokken en een trui aan. bespaar je direct wat in de stookkosten.

See Also
haarproblemen

Bescherm je huid tegen het weer

Ik ga je zeker niet vertellen dat je op het strand moet liggen met een skipak aan. Maar probeer je huid waar mogelijk wel te beschermen. Met name in de kou dit erg belangrijk. Draag bijvoorbeeld handschoenen en een dikkere panty.

De juiste voeding voorkomt een droge huid

Drink water, veel water. Dit heeft enorm veel voordelen, ook voor je huid. Het smeren van crème verzorgt de huid van buitenaf. Bij het drinken van veel water, wordt de huid van binnenuit gehydrateerd. Eet daarnaast voldoende koolhydraten, eiwitten, groente en fruit en niet te veel vet.

Slaap op een zijden kussensloop

Een katoenen kussensloop absorbeert je nachtcrème. Hierdoor wordt je ’s ochtends wakker met een droge huid. De vezels van zijde vol zitten met proteïnen en aminozuren en houden de vochtbalans van je huid en haar natuurlijk in stand.

Lees ook onze blog over alle voordelen van een zijden kussensloop.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top