Now Reading
Droge handen: met deze tips zijn ze snel weer zijdezacht

Droge handen: met deze tips zijn ze snel weer zijdezacht

droge handen

Vanwege het coronavirus wordt aangeraden om regelmatig je handen te wassen of een handgel te gebruiken. Heel goed dat we dit allemaal doen, maar hierdoor drogen je handen enorm uit. Wat kun je nu het beste doen om droge handen te behandelen?

Oorzaken van droge handen

Droge handen worden veroorzaakt door vochttekort. Bij een normale huid beschermt een laagje huidvet je huid. Dit laagje reguleert de verdamping van vocht. Maar wanneer deze laag is aangetast, kan er teveel vocht verdampen. Hierdoor krijg je dus droge handen.
In deze periode zijn 2 duidelijke oorzaken die de beschermlaag aantasten. Met name de hoeveelheid handen wassen speelt een grote rol. Daarnaast het gebruik van handgel waar alcohol in zit.
Maar ook omdat we meer thuiszitten en de verwarming aanzetten, tasten we onze huid aan. Hiermee verlaag je namelijk de luchtvochtigheid binnenshuis. Dit zorgt er voor dat je handen uitdrogen.

Tips tegen droge handen

 • Draag handschoenen
  Doe dit bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, zodat de schoonmaakmiddelen niet in je huid trekken. Maar ook buiten wanneer het koud is.
 • Handen wassen
  We komen er niet onder uit, we moeten de hele dag door onze handen wassen. Maar doe dit met lauw water en een neutrale zeep die de handen niet ontvet. Dan tast je zo min mogelijk de beschermlaag aan.
 • Handen drogen
  Dep je handen droog met een handdoek en ga je handen niet droog poetsen.
 • Hydrateren
  Smeer jouw handen regelmatig in met hydraterende creme. Deze zorgt ervoor dat de vochtbalans wordt hersteld. Dit kun je het beste direct doen nadat je je handen hebt gewassen.
 • Scrubben
  Door je handen te scrubben, verwijder je dode huidcellen.
 • Let op de luchtvochtigheid in huis
  Trek liever dikke kleding aan of pak een dekentje om onder te zitten. Dit is beter dan de verwarming de hele dag aanzetten.
  Deze tips helpen niet allen tegen droge handen, maar tegen droge huid in het algemeen.

Favoriete producten voor zijdezachte handen

 • DermaSpa Intensive Hand Creme
  Biedt directe verzachting voor droge handen en ruikt ook nog eens heerlijk
 • The Ritual of Ayurveda Hand Scrub
  Omdat eigenlijk elk excuus fijn is om een product van Rituals te gebruiken. Niet de goedkoopste, maar wel heel fijn om om je handen te hydrateren en verzachten.
 • Weleda Calendula Plantenzeep
  Calendula is sowieso super fijn voor de huid. En dit product is ook nog eens vegan.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top