Now Reading
Waarom veel doelen niet behaald worden

Waarom veel doelen niet behaald worden

doelen niet behalen

We zijn allemaal ambitieus en stellen enorm veel doelen. Helemaal prima, alleen je wilt ze natuurlijk ook wel behalen. Vaak is dit helaas niet het geval en dit is waarom.

Je doelen zijn niet groot genoeg

Je kunt beter een paar grote doelen stellen dan een heleboel kleine. Een groot doel lijkt misschien wat uitdagender en dat is het ook. Dit is precies de reden waarom deze beter werken. Als je deze namelijk behaalt, krijg je een enorme adrenaline kick en dit werkt verslavend. Bij kleine doelen die makkelijk te behalen zijn, zul je snel de motivate verliezen. Je weet van tevoren eigenlijk toch al dat je het gaat halen.

Je gunt jezelf niet de tijd om je doelen te behalen

Als we iets willen, willen we het vaak zo snel mogelijk. Alleen dit is nou eenmaal niet altijd het geval. Gun jezelf echt de tijd, zeker als je een wat grote doel stelt. Wanneer je te veel te snel wilt doen, ga je fouten maken en verlies je focus. Dit zijn beide grote valkuilen waarom veel doelen niet behaald worden.

Je gelooft niet in jezelf

Jij moet je eigen dromen waarmaken en dat kan niet als je niet echt in jezelf gelooft. Geef je zelfvertrouwen een boost wanneer dit nodig is, want anders red je het niet. Anderen kunnen nog zo vaak tegen je zeggen dat je het kunt, maar als je het zelf niet gelooft, kom je nergens.

Je bent te bang om fouten te maken

Fouten maken mag niet alleen, het moet. Door fouten te maken, leer je. Eigenlijk doen we de hele dag door. Wat je leert maakt jou tot de persoon die je bent. Door fouten te maken, leer je hoe het niet moet en daarmee ook hoe het juist wel zou moeten. Het zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en blijft groeien. Als je hier bag voor bent, laat je je teveel leiden door angst en kom je nergens.

See Also
ambities

Je bent bang om ‘nee’ te zeggen

Hierdoor kun je niet focussen op je eigen doelen, en pas je deze steeds aan. Door ‘nee‘ te zeggen kies je voor jezelf. Achter iedere ‘nee’ zit namelijke een ‘ja’. Als iemand je vraagt om vandaag af te spreken, mag je ‘nee’ zeggen. Je zegt daarmee ‘Ja’, ik bewaak mijn eigen grenzen. ‘Ja’, ik wil hier goed de tijd voor hebben. ‘Ja’, dat plannen we op een ander moment. Maar vooral: ‘Ja’, ik blijf bij mezelf en laat me niet opjagen.

Boekentip: De kracht van het NEE

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top