Now Reading
Deze documentaire top 5 moet je gezien hebben

Deze documentaire top 5 moet je gezien hebben

documentaire

Het is heerlijk om op een zondagmiddag op de bank te ploffen en een serie of filmpje van Netflix op te zetten. Maar soms heb je meer behoefte aan een documentaire met inhoud. Een waarvan je echt onder de indruk raakt en die binnenkomt. Lees snel verder voor 5 toppers die dat zeker doen.

Human

Deze documentaire vertelt het verhaal vertelt over mens-zijn. De maker reisde drie jaar lang de wereld rond en verzamelde meer dan tweeduizend persoonlijke verhalen van mensen uit zestig verschillende landen. De interviews zijn aangrijpend en komen echt binnen. Om een paar voorbeelden te noemen: De Amerikaanse Leonard die pas voelde wat liefde is toen de moeder van de vrouw die hij vermoord had naar hem omkeek. Of de Libanese Abeer die door haar eigen man werd aangevallen met een mes, omdat ze van hem wilde scheiden.

The Great Hack

Deze documentaire gaat over het totaal onethische, maar ook briljante databedrijf Cambridge Analytica. Zij hebben bijvoorbeeld geholpen om Trump op de troon te krijgen, maar ook bij het Brexit referendum. Hun taak was om in verschillende landen onrust onder de bevolking te zaaien, zodat ze de verkiezingen konden manipuleren. In de documentaire ontdek je de duistere kant van social media. We zijn benieuwd of jij na het kijken je Insta nog behoudt.

13th

Een confronterende documentaire over het Martin Luther King-drama Selma (2014). De titel verwijst naar het 13e amendement in de Amerikaanse grondwet, dat de slavernij verbood. Maar tegelijkertijd stelde het de overheid in staat om veroordeelden als onvrijwillige arbeidskracht in te zetten. Doordat maar liefst 1 op de 3 zwarte Amerikanen op een bepaald moment in de gevangenis beland en dus veroordeeld wordt, is dit eigenlijk de nieuwe vorm van moderne slavernij.

See Also

The Bad kids

The Bad Kids is een documentaire uit 2016 over studenten die dreigen af ​​te haken en naar een alternatieve school in Californië gaan. ‘Ontspoorde’ tieners worden vaak opgegeven, maar de documentaire biedt hier een andere kijk op. Het onderzoekt wat een kind precies ‘problematisch’ maakt én laat zien hoe oprechte aandacht, zorg en compassie het verschil kunnen maken in iemands leven. Het laat je nadenken over hoe snel we een oordeel klaar hebben.

Innsaei

Beroemde denkers en spiritualisten van over de hele wereld vertellen in de Netflix documentaire ‘InnSaei: the power of intuition’ over het IJslandse concept InnSaei. In deze lifestyle staat het contact maken door middel van empathie en intuïtie centraal. De reden dat veel mensen niet meer in verbinding staan, zien zij als de grote oorzaak van burn-outs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top