Now Reading
Disney films en de wijze levenslessen

Disney films en de wijze levenslessen

Disney

De zelfhulpboeken en mindfullness lessen vliegen je om de oren. De wijze filosofen van vroeger zijn er haast niets meer bij. Toch hebben ze ons vele wijsheden geleerd zoals ‘carpe diem’ (Horatius) en ‘het zeldzame is kostbaar’ (Socrates). Maar besef je ook eens hoeveel wijze lessen we eigenlijk geleerd hebben van Disney films.

Mickey Mouse

Mickey Mouse is misschien wel het bekendste Disney figuur. Walt Disney kwam op het idee van het personage door een muis die hij in zijn kantoor zag. Zijn meest populaire uitspraak is “To laugh at yourself is to love yourself”. Hier kunnen wij ons volledig in vinden. Je hoeft jezelf niet altijd serieus nemen. Een beetje zelfspot is juist wel goed, dit geeft anderen ook minder de kans om grapjes over jou te maken. Je bent ze gewoon een stap voor.

The Lion King

Deze Disney film is bij velen bekend. En wie heeft er niet gehuild toen Mufasa hulpeloos aan een rots boven de kloof hing, door Scar naar beneden werd gegooid en stierf? Toch zat er ook veel ‘feel good’ in deze film, met name gebracht door de vriendjes Timon en Pumbaa. Van hen komt dan ook de legendarische uitspraak “Hakuna Matata“, ofwel “Maak je geen zorgen“. Een uitspraak die we, zeker in deze periode, vaak mogen herhalen. Super fijn dan ook dat we nu 7 dagen gratis Disney+ mogen proberen, zodat we weer even kunnen kijken naar deze mooie dierenfilm, maar natuurlijk ook alle andere favorieten. Vraag je proefperiode van 7 gratis dagen hier aan.

Winnie de Poeh

Niet perse de favoriet van onze redactie, maar toch willen we deze niet overslaan. Deze Disney films zitten namelijk vol met inspirerende levenslessen. Bij deze slechts een aantal:

See Also
controle pakken

  • “De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben”.
  • “Je bent moediger dan je gelooft. Sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt.”
  • “Je kunt niet in een hoekje in het bos blijven wachten voor anderen om naar jou te komen. Soms moet je ook naar hen toe gaan.”
  • “Een beetje aandacht voor anderen maakt een groot verschil.”
  • “Ik voel me enorm gelukkig dat ik iets heb wat gedag zeggen zo moeilijk maakt.”

Frozen

“Let it gooo, let is gooo.” Lekker hard meezingen en vals zingen mag. Deze film was zeker niet alleen voor kleine kinderen. Het Disney verhaal over de 2 prinsessen Elsa en Anna en de speelse sneeuwman Olaf. Van hem is we wijze uitspraak “Some people are worth melting for”. Iedereen kent wel één of meerdere personen voor wie die door het vuur zou gaan. Gelukkig smelten wij hier niet door ; )

Scroll To Top