Now Reading
De vijf talen van de liefde

De vijf talen van de liefde

de vijf talen van de liefde

We hebben allemaal behoefte aan liefde en we geven deze ook. Toch verschilt het per persoon heel erg op welke manier we dit doen. Hierdoor kan het gebeuren dat je je partner op liefdesgebied niet goed begrijpt. Maar wat zijn precies de verschillende talen van de liefde?

Het boek de vijf talen van de liefde

Gary Chapman, schrijver en therapeut heeft een passie voor mensen en helpt stellen om blijvende relaties aan te gaan. Hij doet dit door ons de taal van de liefde te leren spreken. Hij doet dit tijdens zijn relatietherapie sessies, lezingen en in zijn boek; de vijf talen van de liefde.
Iedereen heeft een eerste liefdestaal, dit is de manier waarop je de liefde het best ontvangt en geeft. In dit boek maak je kennis met de verschillende talen.

De vijf talen van de liefde

Er zijn natuurlijk ontelbare manieren om liefde te tonen. Maar al deze manieren hebben een aantal dingen gemeen. Vanuit deze gemeenschappelijke factoren, heeft Gary Chapman vijf algemene ‘talen’ van liefde omschreven:
1. het geven van het beste deel van onze tijd
2. bemoedigende woorden
3. cadeaus
4. hulpvaardigheid
5. lichamelijke aanraking

De talen inzetten in je relatie

Om je relatie meer diepgang te kunnen geven en elkaar beter te begrijpen, is het van belang om kennis van verschillende talen te hebben. Zo is het niet alleen essentieel om je weten welke taal jouw voorkeur heeft. Maar ook wat de voorkeur is van jouw partner. Anders zul je elkaar niet begrijpen en de behoefte van de ander niet in kunnen vullen. Zo kan het zijn dat jij heel veel behoefte hebt aan een avond quality time samen. Terwijl je partner denkt dat hij jouw heel blij maakt met een nieuwe parfum.

See Also
Samenwonen

Welke taal van de liefde spreek jij?

In onze blog “Welke van de vijf liefdestalen spreek jij?” gaan we dieper in op de 5 verschillende talen. Je zult jezelf waarschijnlijk in 1 of 2 talen het meest herkennen. Jouw primaire liefdestaal geeft niet alleen inzicht in jouw gedrag, maar ook in het gedrag dat je van jouw partner verwacht. Je spreekt vaak namelijk de taal die je ook graag wilt horen. Maar als je een partner hebt gekozen, die een andere taal spreekt, zul je zijn liefde niet altijd goed ontvangen. Lees dus vooral ook deze blog om erachter te komen welke taal jij spreekt én welke taal jouw partner spreekt.

Scroll To Top