Now Reading
De orgaanklok: dit zegt het tijdstip waarop je ‘s nachts wakker wordt over je emotie

De orgaanklok: dit zegt het tijdstip waarop je ‘s nachts wakker wordt over je emotie

orgaanklok

Word je ook regelmatig wakker ‘s nachts? Of heb je moeite om in slaap te komen? Houd dan zeker de klok in de gaten. Het tijdstip waarop je wakker wordt kan namelijk een bron van informatie zijn over je emotie. Dit heeft alles te maken met de orgaanklok. We vertellen je hier graag meer over.

Zo werkt de orgaanklok

De energie van ieder orgaan is 2 uur per dag optimaal. Tijdens deze twee uren is het betreffende orgaan dus extra hard aan het werk. Precies 12 uur later is dit orgaan juist weer op z’n zwakst. In de periode van hoogste activiteit van een orgaan, kun je last krijgen van een bepaalde emotie.

Tussen 23:00 en 01:00 uur is de galblaas het meest actief

De galblaas staat voor het maken van keuzes. Het is super belangrijk om te slapen op dit tijdstip. Om keuzes te maken, heb je namelijk zelfvertrouwen nodig en dit wordt aangewakkerd tijdens dit tijdsslot.

Dit zegt de orgaanklok tussen 01:00 en 03:00 uur

Tussen 1 en 3 uur is je lever het meest actief. Deze zorgt ervoor dat goede stoffen in het lichaam worden opgenomen en andere stoffen afvoert. Hierdoor is het dus eigenlijk ook helemaal niet verstandig om tijdens het stappen nog laat alcohol te drinken. Dan werk je namelijk de lever tegen. Als je dit wel doet, is de kans groot dat je boosheid of frustraties zult ervaren.

Tussen 03:00 en 05:00 uur

Word je wakker tussen 3 en 5 uur? Dan willen je longen je iets vertellen. Heb je je ooit afgevraagd waarom monniken zo vroeg mediteren? Dat doen ze omdat ze omdat hun longen op dat moment optimaal functioneren. Perfect dus voor ademhalingsoefeningen. De emotie die gelinkt is aan dit orgaan is verdriet. Wanneer je last hebt van je longen, is het waarschijnlijk zo dat je iets hebt meegemaakt wat je verdrietig maakt.

See Also
stress

Dit zegt de orgaanklok tussen 05:00 en 07:00 uur

De dikke darm werkt in deze twee uur het hardst. Wanneer je in deze periode wakker wordt, zit er mogelijk een disbalans is in je spijsvertering. Opzich is het niet erg om nu even wakker te worden voor een grote boodschap. De dikke darm staat namelijk voor het laten gaan van datgene wat je niet meer nodig hebt. De emotie die hierbij komt kijken is dan ook ‘loslaten’.

Heb je moeite met in slaap komen? Dan kan het zinvol zijn om ‘s avonds een meditatie te doen. Lees voor meer tips ook zeker deze blog: Zo zorg je voor voldoende slaap en verminder je stress

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top