Now Reading
Zo houd je het gesprek gaande tijdens een eerste date

Zo houd je het gesprek gaande tijdens een eerste date

date

Het is toch altijd even spannend die eerste date. Ondanks dat je misschien al weken aan het appen bent, werkt het in real life net even anders. Wat nou als je uitgepraat raakt? En hoe voorkom je die ongemakkelijke stiltes? Met deze dating tips houd je het gesprek gaande.

Stel open vragen aan je date

Wanneer je vragen stelt waar hij alleen ‘ja’ of ‘nee’ op kan antwoorden, maak je het jezelf erg moeilijk. Je moet dan steeds weer een nieuwe stellen om het niet stil te laten vallen. Dan lijkt het meer op een sollicitatie gesprek dan een date. Maar wanneer je een open vraag stelt, geef je hem echt de ruimte om te praten. Over het algemeen praten we graag over onszelf, dus gegarandeerd dat hij een aantal minuten weet te vullen. En met een beetje geluk is hij ook benieuwd hoe jij erover denkt en ben je eigenlijk met 1 vraag al snel een tijdje in gesprek.

Geef je date de bevestiging dat je het interessant vindt wat hij vertelt

Niet alleen jij bent een beetje onzeker tijdens een eerste date, hij net zo goed. Als je hem tijdens zijn verhaal dus geen feedback geeft, zal hij gaan twijfelen of je het nog wel leuk vindt. Geef hem dus af en toe een knikje zodat hij weet dat je nog luistert. Bevestig hem in de dingen waar jij net zo over denkt. En zeg letterlijk ‘wat interessant, wil je daar wat meer over vertellen?’. Dit moet uiteraard wel oprecht zijn, want als het je niets interesseert, kun je beter een nieuw gespreksonderwerp aansnijden.

Wees bewust van je lichaamstaal

Je kunt zes keer zeggen dat je het een gezellige date vindt. Maar als je continue moet gapen, om je heen aan het kijken bent en je telefoon pakt, zegt je lichaamstaal iets heel anders. Wanneer je bijvoorbeeld je armen voor je lichaam kruist, sluit je je houding en daarmee wordt je minder toegankelijk. Wanneer je een klein beetje naar voren hangt en iemand echt aankijkt, weet hij dat je aan zijn lippen hangt. En wanneer je zelf aan het woord bent en je lacht, je handen bewegen mee en je ogen spreken boekdelen, neem je hem mee in jouw enthousiasme. Reken maar dat hij nieuwsgierig wordt en meer wilt weten.

See Also
quarantaine

Laat je niet uit het veld slaan door een stilte

Af en toe een moment van stilte is helemaal niet erg. Voel je niet direct ongemakkelijk, maar speel een beetje met het moment. Neem een slokje drinken, kijk hem eens goed aan en lach even. Zo weet hij ook dat je niet onzeker wordt van het moment. Of kijk even om je heen en gebruik de omgeving om een nieuw gesprek te openen. Je ziet altijd wel iemand die iets doet waar je over kunt praten. Of een gebouw die een leuke herinnering oproept die je met hem wilt delen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top