Now Reading
Chakra’s en de invloed ervan op je emoties en lichaam

Chakra’s en de invloed ervan op je emoties en lichaam

Wist je dat chakra’s een belangrijke rol spelen bij emoties en lichamelijke gesteldheid? De keuze voor de juiste kleur kan jouw helpen om met bepaalde emoties om te gaan. Maar ook om lichamelijke klachten te verminderen. We vertellen je hier graag meer over.

De werking van kleur

Kleur roept een bepaalde emotie bij je op, maar het gebrek aan kleur heeft ook lichamelijke uitwerking. Wanneer je gebruik wilt maken van kleur, dan kun je kijken naar de chakra’s. Wanneer hier een blokkade zit, is het belangrijk om de chakra’s in evenwicht te brengen. Dit kun je doen door wat extra van deze kleur in je leven toe te voegen. Bijvoorbeeld in je voeding, kleding of interieur.

Hoe kun je de kleuren van je chakra’s inzetten?

We hebben 7 chakra kleuren. Elke kleur bevindt zich op een andere plek in je lichaam en staat dus ook in verbinding met een ander deel.

Het rode chakra bevindt zich in het perineum onder in de ruggengraat. Het staat voor geaardheid, veiligheid en positiviteit. Maar daarentegen ook voor boosheid en gevaar.
Wanneer deze chakra uit balans is, kan je je angstig, rusteloos en onzeker voelen.

Het tweede chakra is oranje en bevindt zich onder de navel. Het is verbonden met de geslachtsdelen, nieren, blaas en baarmoeder. Hierdoor heeft het een grote invloed op seksueel vlak en het aangaan van relaties met andere mensen. Oranje staat voor energie, wilskracht, creativiteit en enthousiasme. Bij een disbalans kun je last krijgen van emotionele buien, of juist het gebrek aan emotie. Tevens kan het zorgen voor veel zin of juist heel weinig zin in seks.

Het gele chakra bevindt zich ter hoogte van de navel en staat in verbinding met de spijsvertering. Deze chakra staat voor zelfverzekerdheid en doelgerichtheid. Wanneer deze uit balans is, merk je dit goed aan bijvoorbeeld je maag en stoelgang.

Het groene chakra bevindt zich in het midden van de borst. Lichamelijk is het gekoppeld aan het hart, de longen en de ademhaling. Het staat voor intimiteit, geborgenheid en liefde.
Wanneer groen uit balans is, kun je jaloezie ervaren, maar ook moeite hebben om liefde te ervaren. Zowel zelfliefde, als voor een ander persoon. Zoek dan vooral de groene natuur op.

Het keelchakra is blauw. Hierin draait alles om communicatie. Vaak juist het gebrek aan. Dus je durft zaken bijvoorbeeld niet uit te spreken, waardoor je ze opkropt. Voor jezelf opkomen, maar juist ook de positieve gevoelens voor iemand uitspreken. Echt jezelf durven zijn.

See Also
innerlijke criticus

Het zesde Chakra heeft de kleur indigo en wordt ook wel het derde oog genoemd, omdat het ligt tussen de wenkbrauwen. Indigo staat voor bewustzijn en oplettendheid. Denk aan intuïtie, loslaten, kennis, controle en acceptatie. Deze chakra ontwikkel je vooral vanaf je 35e.

Paars is het laatste en zevende Chakra en zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Het bevindt zich bovenop de kruin. Het draait om acceptatie en ‘go with the flow’. Wanneer het goed ontwikkeld is, voel je balans. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Lees meer over kleurgebruik

Wist je dat kleur een belangrijke rol speelt bij het maken van keuzes? In de marketing wordt er veel gebruik van gemaakt. Zo kun je met de kleur van tekst op bijvoorbeeld je website, visitekaartje en je logo veel invloed uitoefenen. Lees hierover mee in de blog: Kleur inzetten om het gedrag van jouw (potentiële) klant te beïnvloeden

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top