Now Reading
Bullet journal: dit is hoe je organiseren leuk maakt

Bullet journal: dit is hoe je organiseren leuk maakt

Weet jij al wat een bullet journal is? Er is zelfs een werkwoord van gemaakt: bullet journaling. Het is dé manier om jouw leven en werk op een leuke manier te organiseren. Meer weten over bullet journaling? Lees dan deze blog!

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een combinatie van een dagboek, to-do lijst en agenda. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om jouw leven te organiseren. Zeker in deze tijd waar alles digitaal is, is een journal heel fijn: het is namelijk met pen en papier. Je maakt de bullet journal helemaal eigen, afhankelijk van waar jij het voor wilt gebruiken. Omdat je het zelf ontwerpt, dwingt het je om je gedachten op papier te zetten en overzicht te creëren.

Welke bullet journals kun je kopen?

In principe ziet iedere bullet journal er leeg hetzelfde uit: een vel met stippen. Bij het kiezen kijk je dus eigenlijk vooral naar de omslag en de kwaliteit van het papier. Omslagen zijn er in alle soorten en maten, maar het belangrijkste is dat je er een kiest die perfect bij jou past en waar je blij van wordt! Hieronder hebben we alvast een selectie gemaakt van toffe journals die te koop zijn op Bol.com.

Hoe begin je?

De eerste stap in het maken van een bullet journal is bedenken waar je het voor wilt gebruiken. Er zijn namelijk eindeloze mogelijkheden omdat je het zelf creëert. Het leukste is natuurlijk om social media en Pinterest af te struinen naar informatie, maar probeer die niet direct na te maken. Dan maak je het journal namelijk niet voor jouzelf en is het ook minder nuttig. Doe dus inspiratie op, maar combineer verschillende elementen. Maak dan een lijstje voor jezelf: wat wil je er graag in terug kunnen vinden of kunnen tracken?

See Also
beter slapen

Wij gaan in ieder geval aan de slag met bullet journaling! In de volgende blog delen we hoe jij ook kunt gaan starten. Van het maken van een index tot wat je allemaal in je bullet journal kunt verwerken.

Scroll To Top