Now Reading
Bore-out: wanneer je ziek wordt van verveling

Bore-out: wanneer je ziek wordt van verveling

bore-out

Ben je onderbelast? Word je niet voldoende gestimuleerd ? Vind jij jouw werk saai? Pas dan zeker op, want een bore-out ligt op de loer. Maar hoe herken je de symptomen en zorg je ervoor dat je op tijd ingrijpt?

Wat is een burn-out?

Bij een een bore-out hebt ben je gestrest door te veel verveling. Je hebt weinig te doen op jouw werk, je vindt het saai of ziet je ziet er weinig toekomst in voor de langere termijn. Maar je hebt je wel gecommit aan de baan, dus jouw collega’s rekenen op je. Je kunt dus niet de hele dag gaan niksen en gaat je best doen om je verveling te verbergen. Even wat dingen voor jezelf doen tussendoor, maar daardoor ook op je hoede zijn dat collega’s het zien zien. Dit kan veel energie kosten.

Welke klachten kun je ervaren?

De symptomen van een bore-out zijn vergelijkbaar met de kenmerken van een burn-out. Je bent moe, gestrest, verveelt je, prikkelbaar en hebt minder zelfvertrouwen. Daarnaast ga je niet met plezier naar je werk. Lees dan zeker ook onze blog “Werkgeluk: 6 tips om het plezier in je werk te vergroten”

Hoe kun je het risico op een bore-out verkleinen?

  • Neem initiatief. Hierdoor kun je meer taken naar je toe trekken om je tijd te vullen. Hoe meer je jezelf laat zien, hoe meer kansen je ook zult creëren om steeds leukere projecten naar je toe te trekken.
  • Zorg voor voldoende zelfvertrouwen. Hierdoor word je ook assertiever. Maar het zorgt er ook voor dat je vertrouwt in jezelf en voor jezelf durft op te komen. Jij bent in staat de situatie te veranderen. Je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken, want ook dit is voor veel mensen een drempel om uitdagender werk te doen.
  • Creëer structuur in je taken. Werk bijvoorbeeld met deadlines. Misschien hoeft het dan nog niet echt klaar te zijn, maar als je dit wel met jezelf afspreekt, zet je er wat druk achter.
  • Zorg ervoor dat je werk en privé gescheiden houdt. Je wilt ook niet in jouw vrije avond werken. Waarom zou je dan tijdens werktijd wel online gaan shoppen?
  • Stel doelen voor jezelf. Wat vind je leuk om te doen? Waar wil je over een paar jaar staan en wat is daarvoor nodig?
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top