Now Reading
Boekenreeks: ‘de Zeven Zussen’

Boekenreeks: ‘de Zeven Zussen’

De schrijfster Lucinda Riley heeft onlangs veel bestsellerrecords verbroken met de boekenreeks ‘de Zeven Zussen’. Daarbij heeft ze zelfs J.K. Rowling (van Harry Potter) verslagen! Ken jij de boekenreeks al? Wij zijn in ieder geval fan!

Waar gaat de boekenreeks over?

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Wie zijn de zeven zussen?

Hierboven kun je omschrijving lezen van het eerste boek in de serie. Maia is, zoals de naam van de serie al doet vermoeden, niet de enige geadopteerde dochter van Pa Salt. In totaal zijn er zes zussen bekend: Maia, Ally (Acyone), Star (Asterope), Cece (Celaeno), Tiggy (Taygete) en Electra. Zij zijn allemaal vernoemd naar de mythologische Pleiaden, wat ook een sterrengroep is. Merope is de zevende Pleiaden, maar zij is nog niet gevonden. Meer weten over de mythes en legendes van de Pleiaden? Check dan dit artikel!

Prachtige mix van verhaallijnen

In ieder boek wordt de brug geslagen tussen het heden en het verleden. Het eerste verhaal speelt zich bijvoorbeeld af rondom Maia, van wie haar roots in Rio de Janeiro liggen. Je wordt teruggebracht naar de tijd van haar voorouders en hoe de situatie in die tijd in Rio was. Hetzelfde wordt in ieder boek gedaan, waarin iedere keer een andere zus centraal staat. Aangezien zij allemaal hun roots op een andere plek hebben liggen, is de boekenserie heel veelzijdig. Lucinda Riley is heel sterk in het omschrijven van de prachtige plekken waarin het verhaal zich afspeelt, waardoor je je echt de omgeving kunt voorstellen en meegezogen wordt in het verhaal. De schrijfster heeft ieder land waarover ze schrijft bezocht en heeft zich écht verdiept in de cultuur en geschiedenis – en dat kun je voelen als je de boeken leest.

See Also

Waarom je de boekenreeks zou moeten lezen

De Zeven Zussen lezen stuk voor stuk lekker weg. De boeken zijn een goede mix van romantiek, spanning, historie en girlpower. Het zijn hele interessante losse verhaallijnen, die toch een sterke rode lijn hebben: Pa Salt. Het zijn best dikke boeken, maar omdat je zo in het verhaal gezogen wordt lees je ze als een trein uit.

Inmiddels zijn er zes boeken in de reeks: De Zeven Zussen, Storm, Schaduw, Parel, Maan en Zon. De laatste is in februari pas uitgekomen en hopelijk komt binnenkort ook het zevende boek, over de nooit gevonden Myrope, uit! Ben je benieuwd geworden naar de boekenreeks? Bestel het eerste boek in de serie hier!

Lees ook onze andere blog met meer boekentips

Scroll To Top