Now Reading
Bach Bloesem: wondermiddel of kwakzalverij?

Bach Bloesem: wondermiddel of kwakzalverij?

Bach Bloesem

Bach Bloesem remedies. Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar na wat inlezen zijn we heel nieuwsgierig geworden. We kwamen op de website van Greetje terecht, wie zelf de mixen op maat samenstelt. Ze noemt het ook wel ‘een natuurlijk steuntje in de rug op je werk, tijdens school of voor een thuissituatie’. In deze blog willen jullie kennis laten maken met het product. Uiteraard gaan we het zelf ook testen en de blog met een review komt binnenkort online.

Wat is Bach Bloesem?

De eerste Bach Bloesem remedies werden in de jaren ’30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij geloofde in het antroposofische mensbeeld, waarin de mens uit vier delen bestaat: ziel-geest-stoffelijke lichaam-etherische lichaam. Hij gebruikte de kracht van de natuur, namelijk bloesems van bomen, struiken en planten die in het wild groeien. Bach ontwikkelde 38 remedies, elk van deze gericht op een specifieke emotie.
Tegenwoordig worden de druppeltjes wereldwijd door miljoenen mensen en ook dieren gebruikt. 

Waarvoor kun je Bach Bloesem gebruiken?

Bach Bloesems zijn bedoeld om ondersteuning te bieden. Goed om te weten is dat ze op geen enkele manier de reguliere medische zorg vervangen. Advies is dan ook om bij problemen of klachten altijd eerst een arts te raadplegen.
De Bach Bloesem wordt gebruikt om emotioneel en psychisch in balans te komen. Denk hierbij aan angst, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, schuldgevoelens, verdriet etc.
Door de juiste combinatie van bloesems kan iedere emotie die uit balans is terug in evenwicht gebracht worden. In principe kun je dus bij ieder probleem waar een emotie aan verbonden is een mix gebruiken. Denk aan slaapproblemen, stressburn-out,  maar bijvoorbeeld ook hoog sensitiviteit en afvallen.

Waarom zijn de mixen zo populair?

De voordelen van Bach Bloesem zijn divers. Zo be├»nvloedt het de werking van andere medicatie of therapie niet. Ook zitten er geen bijwerkingen aan en kan je de bloesem niet over doseren. Daarnaast is het super veilig, ook voor zwangere vrouwen, kinderen, baby’s en dieren.

Lees meer over de verschillende mixen

Voor kinderen
Te gebruiken voor concentratie, beter slapen, onzekerheid, autisme, hoog sensitiviteit en bedplassen.

Voor volwassenen
Te gebruiken bij bijvoorbeeld stress, hyperventilatie, slecht slapen, afvallen, allergie en menstruatie.

See Also
Disney

Voor huisdieren
Bij vuurwerk angst, verlatingsangst, blaffen, agressie of om een hyperactieve hond te kalmeren.

Heb je na het lezen van dit artikel specifieke vragen Bach Bloesem? Neem dan een kijkje op deze website en neem contact op met Greetje voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top