Now Reading
Azië: waarom dit één van onze favoriete vakantiebestemmingen is

Azië: waarom dit één van onze favoriete vakantiebestemmingen is

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming? Voor de winter of zomer? Lekker relaxen op het strand of liever actief bezig zijn? Hou je meer van natuur of steden? Het maakt allemaal niet uit. In Azië vind je het namelijk allemaal en dat is precies waarom dit één van onze favoriete vakantiebestemmingen is. Ik ben zelf inmiddels al 3 keer in Thailand geweest, maar ook in Vietnam, Laos en Indonesië. Azië verveelt nooit en dit is waarom.

In Azië kun je heerlijk eten

Laten we dan maar beginnen bij één van de belangrijkste redenen, het eten. Curry all day everyday. Ik hou ervan en kan er geen genoeg van krijgen. Maar er is veel meer. De keuken is namelijk enorm gevarieerd, dus je kunt elke dag nieuwe gerechten proberen. Denk aan heerlijke soepen, salades, vers fruit, en verse vis. Je wordt er vaak voor gewaarschuwd, maar je kunt juist op straat heerlijk eten. Let er alleen even op dat het ter plaatse bereid wordt. Volg zeker ook een kookworkshop, zodat je de heerlijke gerechten ook thuis kunt bereiden. 
In Azië worden veel gerechten gestoomd. Dit is niet alleen heel lekker, maar ook super gezond. Lees hier alles over in onze blog: Stomen: waarom de kooktechniek zo populair is

Prachtige stranden

Hier zouden we wel een aparte blog aan kunnen wijden. De stranden zijn prachtig en het zijn er enorm veel. Geloof niet alle plaatjes die je op internet voorbij ziet komen, want het kan tegenvallen. Maar we hebben zeker een lijstje van stranden die je zeker niet mag missen tijden je reis in Azië.
– Malediven
– Bali, Indonesië
– Palawan, Filipijnen
– Koh Samui. Thailand
– Perhentian eilanden, Maleisië

Heerlijke massages

Je kunt niet alleen in heel Azië overal massagesalons vinden. Het is ook nog een spotgoedkoop. En eigenlijk hoef je niet eens naar een salon, want ook op het strand komen de dames gewoon naar jou toe. Mocht je nergens last van hebben, kies dan voor een relax massages, want de dames zijn sterker dan je denkt.
Één ding op rekening mee te houden: De meeste masseurs hebben geen opleiding. Laat dus zeker niet je nek kraken, want hier heb je echt een professional voor nodig. 

In Azië vind je de mooiste natuur

Kijk uit over de prachtige rijstvelden van Vietnam. Mijn persoonlijke favoriete is Sapa, in het noorden van Vietnam. Zeker als je hier en trekking van meerdere dagen doet, heb je prachtig uitzicht en ontsnap je echt even aan de drukke wereld. En wat dacht je van de gigantische bergen in Nepal of de watervallen in Laos?
Naast de prachtige landschappen kun je ook enorm veel dieren spotten. Denk aan de Bengaalse tijger in China, roze dolfijnen in Thailand, Orang Oetans in Indonesië of schildpadden in Oman.

In Azië is het bijna altijd goed weer

Vind je de winter veel te lang duren en heb je in januari alweer behoefte aan zon? Dan zit je in Azië helemaal goed. Je kunt er vanuit gaan dat je in ongeveer 90% van tijd mooi weer hebt en 30 graden is zeker geen uitzondering. Let wel even op in het regenseizoen, want dan kan er een flinke bui vallen. Meestal duurt dit niet de hele dag en kun je er dus prima omheen plannen. Het kan juist voordelen hebben om tijdens het regenseizoen te reizen. 

See Also
Ayurveda

Rijke historie

Het meest bekend zijn natuurlijk de vele tempels. Deze vind je eigenlijk in heel Azië terug. Maar vergeet ook zeker niet de Killing Fields in Cambodja, de Chinese muur, de grotten in Laos of de vele tunnels uit de oorlog in Vietnam.

Ik ga er vanuit dat je inmiddels wel overtuigd bent toch? We zijn ook heel benieuwd naar jullie tips en ervaringen.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top