Now Reading
Met deze Ayurveda detox ben jij helemaal klaar voor de lente

Met deze Ayurveda detox ben jij helemaal klaar voor de lente

detox

De lente is aangebroken en dat betekent tijd voor een grote schoonmaak! Niet alleen een schoonmaak van je huis, maar juist een interne, een detox. Volgens Ayurveda is dit seizoen het ideale moment om je te ontdoen van opgestapeld stof zodat je de lente vol energie en vitaliteit kunt omarmen.

Kapha zorgt voor voorjaarkwaaltjes

Ayurveda is de wetenschap van een lang en gezond leven, en omarmt daarin de cycli van de natuur. De filosofie van Ayurveda is dan ook gebaseerd op de 5 elementen;  Aarde, water, vuur, wind en ether. Dit vertaalt zich naar 3 Doshas of types. In de late winter en de vroege lente is er van nature meer Kapha aanwezig in ons lichaam. Deze bestaat uit de elementen aarde en water en de kwaliteiten van Kapha zijn dan ook zwaar, langzaam, nat en plakkerig. Voorjaarsmoeheid, verkoudheden maar ook een langzamer werkende spijsvertering zijn hier uitingen van.

Met een lente detox kom van overtollig Kapha af

Met een Lente detox help je je lichaam om van overtollig Kapha af te komen, waardoor je je spijsvertering en je immuniteit een boost geeft. Je voorkomt dat verkoudheden, virussen en bacteriën vat op je krijgen en je voorkomt vaak ook hooikoorts. Tijdens en na de detox ervaar je meer mentale helderheid en emotionele balans. Bovendien is het een goed moment om nieuwe gewoonten te omarmen en afscheid te nemen van oude gewoonten die niet meer bij je passen.

Hoe werkt het?

Wat het fijne is aan Ayurvedische detox is dat je gewoon mag blijven eten. Je hoeft dus niet aan de sapjes – en daarmee blijft het ook wat gezelliger thuis. Je eet voedzame, volwaardige maaltijden en tijdens een aantal dagen eet je een mono-dieet van Kitchari, wat van oudsher gebruikt wordt tijdens Ayurvedische detoxen.

See Also

Doe samen met ons de lente detox

Ben je nieuwsgierig en wil je de detox online en onder begeleiding doen? Wij gaan hem ook volgen, dus we kunnen elkaar helpen. Tijdens het 12 daagse programma kom je vol energie en vitaliteit, uit de winterslaap. Er is geen kennis van Ayurveda nodig, maar je een beetje inlezen kan zeker geen kwaad.
De detox start op 15 maart en het hele programma vind je hier. Op deze site kun je je ook aanmelden. Hopelijk doen we dit samen!

ayurveda

Scroll To Top