Now Reading
Ayurveda Detox: deze ingrediënten maken de maaltijden gezond

Ayurveda Detox: deze ingrediënten maken de maaltijden gezond

ayurveda voeding

Tijdens de Ayurveda detox is voeding een heel belangrijk onderdeel. Gelukkig hoef je jezelf niet uit te hongeren. Hierdoor is het ook op langere termijn makkelijker om onderdelen te behouden. Het menu bestaat uit 3 pre-detox dagen. Daarna een tweedaags mono-dieet van Kitchari en afsluiten met 2 dagen post-detox. Een week lang geen dierlijke producten, geen suiker, geen cafeïne en geen alcohol. Wel veel seizoensgroenten, -fruit, bonen en kruiden. In deze blog delen we 5 ingrediënten die veel gebruikt worden tijdens de detox en super gezond zijn.

Quinoa

Quinoa komt tijdens de ayurveda detox terug in zowel het ontbijt als het avondeten. Er zitten super veel eiwitten in en veel minder zetmeel dan in rijst of pasta. Tevens bevat het veel vezels die bijdragen aan een goed verteringsproces. Quinoa is super voedzaam, dus na de maaltijd zit je lang vol. Een portie van 60 gram, neemt wel 200 ml water op. Hierdoor hoef je er ook niet zoveel van te eten als van bijvoorbeeld rijst.

Gember

Gember staat bekend om de helende werking bij spierpijn en misselijkheid. Je kunt het in warm water doen, samen met bijvoorbeeld citroen. Maar het is ook heerlijk in andere gerechten, denk aan curry.
Tevens helpt gember bij het afbreken van suikers en vetten. Perfect dus als je wat kilo’s kwijt wilt, één van de redenen om een ayurveda detox te doen.

Kurkuma

Kurkuma, vaak ook bekend als geelwortel, ondersteund de spijsvertering. Het voorkomt winderigheid, een opgeblazen gevoel en werkt ontstekingsremmend. Aangezien kurkuma ook ontstekingen in de darmwand tegengaat, wordt het vaak gebruikt door mensen met PDS. Daarnaast wordt je huid egaler.

See Also
detox

Bonen

Waarschijnlijk niet bij iedereen bekend. Aduki-en mungbonen. Deze zijn in de meeste supermarkten niet verkrijgbaar, maar wel bij de Ekoplaza.
Beide bonen bevatten super veel eiwitten en zijn dus perfecte vervangers voor vlees. Koop vooral de variant die je 4 uur in water moeten laten weken, hierdoor zijn ze makkelijker te verteren.

Citroen

Citroen bevat veel vitamninen en mineralen. Tevens verbetert het je spijsvertering. Tijdens de ayurveda detox, drink je elke ochtend 2 glazen lauw water met citroen. DIt geeft je lichaam direct een boost.

Scroll To Top