Now Reading
Waarom sesamolie zo gezond is

Waarom sesamolie zo gezond is

sesamolie

Tijdens de ayurveda detox wordt er veel gebruik gemaakt van sesamolie, een plantaardige olie, welke wordt gewonnen uit sesamzaad. En niet alleen om mee te koken, maar ook om je mee in te smeren. Deze olie is namelijk super gezond op meerdere manieren. Lees in de blog waarom jij zeker een fles moet aanschaffen.

Sesamolie is gezond voor je lichaam

Sesamolie heeft een hoog gehalte omega 6 vetzuur. Deze voedingsstof is onmisbaar voor ons lichaam, omdat het ons hart en het bloedvatensysteem ondersteunt. Omega 6 vetzuur zorgt ervoor dat je cholesterolgehalte in het bloed op het juiste niveau blijft.
Daarnaast werkt de olie ontgiftend. Het ondersteunt namelijk de stofwisseling en leidt gifstoffen uit ons lichaam. Daarom wordt het vaak gebruikt tijdens een detox, maar eigenlijk kun je het altijd gebruiken.

De psychisch voordelen

Sesamolie bevat veel basis omega 6. En nu horen we je denken ‘Heel leuk, maar wat is dat en wat doet het?’ Nou, het heeft onder andere een positieve werking op je psychische gesteldheid. Dit komt doordat het ook vitamine B6 bevat. Je komt meer in balans en zult je opgewekter voelen en beter in je vel zitten. Het is dus goed om regelmatig te koken met sesamolie, zodat je preventief voldoende basis omega 6 en B6 binnenkrijgt.

Sesamolie is gezond voor de huid

Doordat sesamolie ervoor zorgt de lever beter werkt, wordt je huid mooier. Maar je kunt de olie ook op je huid smeren. Dit werkt super fijn als je een droge huid hebt. Beste is om het 30 minuten voordat je gaat douchen in te masseren en het goed in te laten trekken.
Masseren heeft daarnaast ook nog een psychisch voordeel. Het heeft namelijk een positief effect op je hormoonhuishouding. De hoeveelheid aan serotonine in het bloed neemt toe tijdens een massage. Door dit ‘geluksstofje’ voel je je nog beter.

See Also
sportvasten dag 7

Onze favorieten

Berivita
Macrovita
A&M cosmetics

Scroll To Top