Now Reading
Droogborstelen: de ultieme beauty detox voor je huid

Droogborstelen: de ultieme beauty detox voor je huid

droogborstel

Tijdens de Ayurveda lente detox, dien je regelmatig je huid te droogborstelen. Wij hadden hier nog nooit van gehoord en waren erg benieuwd. Is dit een beauty fabel of feit? Lees het hieronder.

Wat is droogborstelen?

Droogborstelen is een ayurvedisch gebruik. Of eigenlijk wordt het al eeuwen toegepast, maar tijdens de huidige detoxen zie je het steeds vaker terugkomen als onderdeel. Je borstelt als het ware de droge huid, zonder olie of andere vloeistoffen. Het is ook bekend als ‘dry brushing’.

Hoe werkt droogborstelen?

Je beweegt de borstel van beneden naar boven, dus je begint bij je voeten. Maak opwaartse lange stroken over je ledematen en cirkels over je gewrichten, buik en billen. Je kunt iets meer druk geven op de harde gebieden, maar wees voorzichtig op de gevoelige gebieden. Het mag in ieder geval geen pijn doen. Je kunt het beste een droogborstel van natuurlijke materialen gebruiken, synthetische zijn vaak te hard.

Hoe vaak mag je de droogborstel gebruiken?

In principe mag je tijdens de vroege lente de borstel elke dag gebruiken. Je zorgt er namelijk voor dat Kapha (aarde & water) in beweging komt en uit je lichaam verdwijnt. En dit is precies de bedoeling van de Ayurveda lente detox. Afhankelijk van welke dosha jij bent, kun je de hoeveelheid aanpassen.
Kapha: elke dag
Pitta: 4-5x per week
Vata: 2-4x per week
Ook wanneer je een droge huid hebt, kun je het beter niet elke dag doen.

See Also
haarproblemen

Wat zijn de voordelen van het gebruik?

Droogborstelen heeft 3 grote voordelen: ontgiften, cellulite tegengaan en dode huidcellen verwijderen.

– Ontgiften
Je activeert het ontgiftingssysteem onder de huid. Je lever, nieren, longen, darmen en je huid zijn organen die de ontgifting op gang brengen.

– cellulite tegengaan
Droogborstelen werkt tot diep op je huid in, waardoor je het lymfatische systeem ondersteunt. Deze zorgt ervoor dat substanties, die zich normaal ophopen en cellulite vormen, gaan bewegen.

– dode huidcellen verwijderen
Doordat je dode huidcellen verwijdert, verbetert de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan namelijk open en daardoor kan de huid beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren. Zeg maar dag tegen die mee-eters.

Scroll To Top