Now Reading
Mijn ayahuasca ervaring: terwijl ik overgaf, kwamen de spinnen uit de wc

Mijn ayahuasca ervaring: terwijl ik overgaf, kwamen de spinnen uit de wc

ayahuasca

Ayahuasca wordt steeds populairder. Mensen beweren inzichten te krijgen die hun leven verandert. En dat ze zich nog nooit zo goed hebben gevoeld. Ik ging op onderzoek uit en nam zelf deel aan een ceremonie. Lees hieronder mijn ervaring.

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een thee die al eeuwenlang door de inheemse bevolking van de Amazone wordt bereid. De thee betstaat uit planten en bevat de stof DMT. Hierdoor wordt ayahuasca gezien als middel voor diepgaande geestelijke en lichamelijke inzichten en persoonlijke groei. Van de thee ga je namelijk hallucineren en alle zintuigen worden versterkt. Veel mensen zien sterke visuele effecten en de bloeddruk en hartslag stijgen. Ook kunnen oude herinneringen en trauma’s naar boven komen. Sommige mensen ervaren zelfs visioenen en kunnen contact maken met andere dimensies en wezens. De trip duurt ongeveer 4-6 uur.

Ayahuasca heeft ook een reinigende werking. Veel mensen worden misselijk, geven over of krijgen diarree. Hiermee neem je als het ware afscheid van negatieve emoties, patronen, herinneringen en blokkades.

Mijn voorbereiding

2 weken voor de ceremonie begon ik het het ayahuasca dieet. Onderdeel hiervan was tot rust komen. Ik was op vakantie, dus dit ging mij gelukkig goed af. Ik heb dagelijks een korte of lange meditatie gedaan en elke dag veel gewandeld.
Doordat ik niet hoefde te werken, had ik geen afleiding van mails en deadlines. Ik vond het lastig om niet op social media te kijken, dus dit heb ik eigenlijk wel dagelijks gedaan.

Daarnaast heb ik veel op voeding gelet om mijn lichaam te reinigen. Gelukkig leef ik al best gezond, dus hoefde niet heel veel extra te laten. Geadviseerd wordt om in ieder geval de volgende producten niet te nuttigen:

  • varkensvlees
  • alcohol
  • drugs
  • sigaretten
  • koffie
  • pittig eten
  • zout
  • toegevoegde suiker

Mijn eerste ayahuasca ceremonie

De medicin man bereidde de setting voor met kleedjes, kristallen, stenen, belletjes etc. Elk voorwerp stond voor een bepaalde energie. Na een uitleg en het bespreken van onze intenties, begon de ceremonie. We zaten midden in de Amazone, dus de setting opzich was al een hele beleving.

Een half uur na het drinken van de ayuahasca kreeg ik tintelingen over mijn lichaam en een druk op mijn hoofd. Alle geluiden klonken hard en ik kon steeds minder goed focussen. Na een half uur werd ik super misselijk en moest overgeven. Maar we hadden de hele dag gevast, dus er kwam niets uit. De lamp op de wc leek te knipperen en ik zag alleen meer lichtflitsen die geluid maakten. Ik wankelde terug naar het kampvuur.
Het gevoel en de misselijkheid duurde ongeveer 3 uur en we besloten daarna niet bij te pakken, maar de ceremonie te eindigen.

De volgende dag voelde ik me prima, maar wel energieloos. En alles wat ik at, kwam er direct weer uit. Geen fijn gevoel, maar ik had wel het idee dat mijn lichaam gereinigd werd.

See Also
stress

De tweede ceremonie

Op dag 3 deden we weer een ceremonie. Na een kwartier sloeg het keihard in. Ik zag weer lichtflitsen ‘ jungle spirits’ en hoorde overal geluid. Alsof er een motor naast me reed, een bromvlieg bij mijn oor vloog, iemand gras aan het maaien was en alle vogels uit de jungle wakker werden. Ik zag direct alles wazig en werd weer super misselijk.
Deze trip was veel heftiger en ik begon te hallucineren. Ik zag gezichten in de wolken, er kwamen spinnen uit de wc en overal waren honden. Ik kon redelijk relativeren, maar ik was wel in de war. Mijn slippers veranderden in sleehakken, de medicin man kwam overal tevoorschijn en ondertussen bezocht ik elk half uur de wc om alles (of eigenlijk niets) eruit te gooien.

De laatste 3 uur heb ik alleen maar bij de het vuur gelegen met mijn ogen dicht, wachtende tot alles voorbij was. Ik vond het geen fijn gevoel, maar kon mezelf wel rustig houden. Er kwamen veel herinneringen voorbij. Niet allemaal leuke, maar op een of andere manier voelde ik er geen emotie bij. Het was gewoon gebeurd en ik had er denk ik vrede mee en het een plekje gegeven.

De dag erna spraken we weer met de medicin man en kwamen we terug op de intenties en alles wat we meegemaakt hebben. Hij gaf aan dat we ons de komende 2 weken weer aan het dieet moesten houden. De ayahuasca werkt namelijk nog weken na in je lichaam en het effect is het grootste wanneer je gereinigd blijft.

Ik vond het geen fijne, maar wel een bijzondere ervaring en ben heel benieuwd wat het mij op termijn gaat brengen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top