Now Reading
Ayahuasca: een life changing experience?

Ayahuasca: een life changing experience?

ayahuasca

Ayahuasca wordt steeds populairder in Nederland. Mensen beweren inzichten te krijgen die hun leven verandert. En dat ze zich nog nooit zo goed hebben gevoeld. Maar wat is het nu eigenlijk precies?

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een thee die al eeuwenlang door de inheemse bevolking van de Amazone wordt bereid. De thee betstaat uit twee bestandsdelen van planten. Blad van een struik die DMT bevat, en delen van een slingerplant die MAO-remmers bevat.
Normaal wordt DMT in het lichaam (door maag en lever) afgebroken. Hierdoor kan het de hersenen niet bereiken. Door het toevoegen van de slingerplant met MAO-remmers, vindt deze afbreuk niet plaats en bereikt de DMT de hersenen wel.

Wat doet ayahuasca?

Ayahuasca is een middel voor diepgaande geestelijke en lichamelijke inzichten en persoonlijke groei. Van de thee ga je hallucineren en alle zintuigen worden versterkt. Veel mensen zien sterke visuele effecten en de bloeddruk en hartslag stijgen. Ook kunnen oude herinneringen en trauma’s naar boven komen. Sommige mensen ervaren zelfs visioenen en kunnen contact maken met andere dimensies en wezens. De trip duurt ongeveer 4-6 uur.

Ayahuasca heeft ook een reinigende werking. Veel mensen worden misselijk, geven over of krijgen diarree. Hiermee neem je als het ware afscheid van negatieve emoties, patronen, herinneringen en blokkades.

Een goede voorbereiding is belangrijk voor een optimale beleving

Een ayahuasca dieet volgen is hier onderdeel van. Het beste is om hier 2 weken voor de ceremonie mee te starten. Deze weken gebruik je om zoveel mogelijk tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld elke dag een paar minuten per dag mediteren. Wandel veel en laat je zo min mogelijk afleiden door bijvoorbeeld nieuws en social media.

Voeding is in deze weken ook erg belangrijk om je lichaam te reinigen. Nuttig geen varkensvlees, alcohol, drugs of sigaretten en en beperk zout- en suikerinname. Probeer daarnaast zo min mogelijk pittig voedsel te eten en laat je koffie staan. En helaas voor je partner, maar het is beter om geen seksuele gemeenschap te hebben.

See Also
burn out

Daarnaast is het belangrijk om een intentie te bedenken. Met welke reden en met welk doel ga je deze ervaring aan? Een duidelijke intentie maakt het makkelijk om te sturen en de antwoorden te vinden die je zoekt.

Hoe ziet een ayahuasca ceremonie eruit?

Een sjamaan begeleidt de ayahuasca ceremonie. Wanneer je een ceremonie in de Amazone doet, is deze vaak opgegroeid met de leer van ayahuasca. Zijn rol is super belangrijk, want hij begeleidt je reis. Zeker wanneer er negatieve emoties naar boven komen, wil je de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen. Zorg dus dat je met een ervaren iemand aan de slag gaat. Lees je van tevoren goed in en ga op zoek naar reviews.

De sjamaan zorgt voor de setting en de reiniging van de omgeving en de aanwezige personen. Hiervoor zal hij allemaal elementen meenemen die verschillende energieën vertegenwoordigen, denk aan kristallen, geurstokjes, stenen en muziekinstrumenten.
Gedurende de hele trip blijft de sjamaan aanwezig en achteraf spreek je na over alles wat je beleeft hebt en wat dit kan betekenen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top