Now Reading
Arganolie: goed voor huid en haar

Arganolie: goed voor huid en haar

arganolie

Je hebt vast wel eens gehoord van arganolie. Ze gebruiken de term vaak in cosmetica reclames. Maar wat is het nu eigenlijk? En waarom wordt het gezien als wondermiddel voor je huid en haar?

Wat is arganolie?

Argan olie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de Argania spinosa. Deze boom wordt ook wel ‘de boom der schoonheid’ genoemd. Het is een tijdrovende proces om de olie te winnen uit de vruchten van de arganboom. Daarnaast worden de arganbomen steeds schaarser en groeien ze alleen in het zuiden van Marokko. (bron)

Waarom je huid niet zonder kan

Gedurende de dag droogt de huid uit. Daarnaast wordt ze blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, denk aan zon en vuile lucht en binnenuit, namelijk stress. Daarnaast maakt je huid naarmate je ouder wordt steeds minder antioxidanten aan. Hierdoor vindt er huidveroudering plaats. Arganolie bevat een hoge dosering aan de antioxidant vitamine E. Hierdoor gaat het huidveroudering tegen en helpt het de huid sneller te herstellen. Arganolie legt als het ware een beschermlaagje op de huid, waardoor het beter vocht vasthoudt, rimpels tegengaat en soepel aanvoelt. 

Je kunt de olie het beste aanbrengen na het wassen en droogdeppen van je huid. De huid is dan nog vochtig en heeft geen kans om verder uit te drogen. Bovendien trekt het dan goed in.

See Also
mooi haar

Waarom arganolie goed is voor je haar

Veel vrouwen hebben last van droog en dun haar. Het gebruik van arganolie is dan ideaal. De olie bevat namelijk Vitamine E. Dit zorgt zorgt voor een beschermlaag voor invloeden van buitenaf, denk aan wind, regen en zon. Maar ook tegen hitte van een föhn of stijltang. Daarnaast bevordert het de haargoei en herstelt het je haar.
De Omega vetzuren helpen je haar te herstellen. Tevens voorziet het de haarwortel van essentiële voedingsstoffen. Hierdoor wordt het sterker en voorkom je gespleten haarpunten.
De antioxidanten gaan het huidveroudering tegen, en maken je haar soepel, sterk en stralend te maken.
Gebruik dus regelmatig arganolie en je bent verzekerd van volume en glans!

Je kunt haarverzorging producten gebruiken met arganolie erin, maar nog beter is pure. Je kunt het een paar uur laten intrekken of inmasseren op een droge hoofdhuid voordat je het wast. Of wat druppels in je handen wrijven in inmasseren tijdens het stijlen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top