Now Reading
Zorg ervoor dat deze ambitie killers jou niet in de weg staan

Zorg ervoor dat deze ambitie killers jou niet in de weg staan

ambitie

Wij vrouwen hebben enorme ambitie. Maar we hebben vaak ook de wens om vrouw en moeder te worden. Dit betekent dat je je aandacht moet verdelen en niet altijd je werk voor kan laten gaan. Maar dit betekent zeker niet, dat je je ambitie moet laten varen. Er zijn een aantal veel voorkomende valkuilen waar je in kunt trappen. Zorg dat je deze voor bent, zodat ze jou niet in de weg staan.

Je spreekt je ambitie niet voldoende uit

Wij kunnen als vrouw wat te afwachtend zijn. Zeker als het op kansen op doorgroei aankomt, is het belangrijk jezelf te laten horen. Je leidinggevende moet weten dat jij er klaar voor bent en dan je die hoge functie echt wil. Nee, je bent geen vrouwtje die het wel prima vindt en elke dag vroeg naar huis wilt. Je bent een powervrouw en iedereen mag het weten.

Je kunt je ambitie niet waarmaken door slechte afspraken thuis

Jouw man gaat er vanuit dat jij het huishouden wel even doet. En mocht je kinderen hebben, dan kan jij toch prima de opvoeding op je nemen. Hij heeft tenslotte een belangrijke baan en kansen om door te groeien. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Ook thuis is het belangrijk je ambitie uit te spreken. Dan kun je eerlijke afspraken maken over hoe alles verdeeld wordt.

Je laat je te snel uit het veld slaan

Het werkleven gaat lang niet altijd over rozen. Besef dit en zorg ervoor dat een tegenslag je niets meer doet. Het is juist een motivatie om nog harder te werken en nog beter te worden. Zie het als feedback, waardoor je alleen maar kunt groeien. Sta jezelf toe om fouten te maken en zorg dat je ervan leert. Er komen genoeg kansen en anders weet jij ze zelf wel te creƫren. Niemand krijgt jou klein!

See Also

Je bent te bescheiden

Jammer genoeg verdienen veel vrouwen nog steeds minder dan mannen in dezelfde functie. Deels komt dit, omdat wij vrouwen minder goed zijn in onderhandelen. We denken er teveel over na en durven niet te bluffen. Mannen zijn heel veel beter in, waardoor ze uiteindelijk beter uit onderhandelingen komen. Dit geldt niet alleen voor salaris, maar ook voor sollicitatie gesprekken. We gunnen onszelf die betere functie nog niet. We hebben geen zin om de strijd aan te gaan of denken dat we er niet klaar voor zijn. Geef je zelfvertrouwen een boost en geloof in jezelf. Een beetje bluffen kan echt geen kwaad hoor. Tegen de tijd dat je jezelf moet bewijzen heb je daar allang iets voor verzonnen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top