Now Reading
Alleen op reis: waarom je dit zeker moet doen

Alleen op reis: waarom je dit zeker moet doen

Alleen op reis gaan. Sommigen zweren erbij en anderen moeten er niet aan denken. Wat nou als je geen andere leuke mensen tegenkomt? Of als er iets gebeurt en je er alleen voor staat? Er zijn zeker redenen waarom het een beetje spannend is, maar nog veel meer om het gewoon te doen. 

Je bent volledig onafhankelijk

Geen rekening houden met de wensen en het budget van je reispartner. Zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven, waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Geen gezeur als je eens heerlijk wilt uitslapen of juist een keer vroeg naar bed gaat en het feestje overslaat. 

Je legt sneller contacten als je alleen op reis bent

Met een reispartner, heb je altijd iemand om mee te kletsen of om iets mee te doen. Als je alleen bent, sta je er veel meer voor open nieuwe contacten te leggen. Tevens ben je toegankelijker voor andere solo reizigers. 

Je kunt je helemaal afsluiten van thuis

Je bent niet alleen fysiek van huis, je kunt het mentaal ook makkelijker achter je laten. Er is namelijk niemand die jou van thuis kent, dezelfde vrienden heeft of weet wat je hebt meegemaakt. Je kunt er wel met vreemden over praten, maar dit doe je alleen wanneer jij er behoefte aan hebt. Anders voor je gewoon oppervlakkige gesprekken of praat je vooral over wat je tot zover op je reis hebt meegemaakt 

Je leert op jezelf vertrouwen als je alleen op reis bent

Je hebt geen vertrouwd persoon bij je op wie je terug kunt vallen, dus moet volledig op jezelf vertrouwen. Mis je de bus? Wordt je vlucht gecanceld? Is je hostel overboekt? Laat je niet gek maken! Vertrouw erop dat je de juiste keuzes maakt om deze situaties goed te doorstaan. Je zult steeds beter leren relativeren en zult erachter komen dat je steeds veerkrachtiger wordt.

Je wordt beter in onderhandelen

Vaak betaal je in het buitenland wat jij het waard vindt. Want er zijn geen vaste prijzen, je betaalt teveel als je slecht onderhandelt. Als je alleen bent, is het makkelijker om last minute mee te gaan op een excursie of een hostel te boeken. Omdat de kamer anders leeg staat, heb je een goede onderhandelingspositie en kun je zeker korting regelen. Vind je het alsnog te duur, loop weg en probeer het ergens anders of op een andere dag. Omdat je met niemand rekening hoeft te houden, bepaal je dus ook zelf hoeveel tijd je ergens op wilt wachten.

See Also
terrassen Rotterdam

Je leert je zwakke en je sterke punten kennen

Doordat niemand je kent, zul je nieuwe zwakke en sterke punten ontdekken door de feedback of de reacties die je ontvangt. Tevens heb je niemand om achter te schuilen. Het is confronterend als je iets moet plannen en erachter komt dat je dit normaal altijd aan je reisgenoot over laat. Of zul je erachter komen dat je veel makkelijker contacten legt dat je verwacht.

Hebben we je overtuigd? Misschien nog niet helemaal, maar zet de stap, boek die reis en je zult jezelf snel genoeg overtuigen. Want je hebt nou eenmaal niet altijd iemand vinden die met je mee kan. Laat hierdoor je vakantie zeker niet schieten, want deze is erg belangrijk. Lees ook onze blog: Waarom op vakantie gaan super belangrijk is

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top