Now Reading
Is afstandelijkheid teken van verliefdheid?

Is afstandelijkheid teken van verliefdheid?

afstandelijk

Je hebt vast wel eens met iemand gedate met wie je het super leuk had. Je voelde een echte klik en dacht dat hij dit ook voelde. Maar ineens laat hij niets meer horen en jij vraagt je af wat je verkeerd hebt gedaan. NIKS! Of nja, misschien ook wel, maar in deze blog focussen we op zijn rol in het verhaal. Waarom hoor je opeens niks meer van hem? Is afstandelijkheid teken van verliefdheid? ABSOLUUT! Maar waarom doet een verliefde man afstandelijk? Hiervoor zijn verschillende redenen te bedenken.

Een man doet afstandelijk omdat hij nog niet klaar is voor een relatie

Hoe ouder een man wordt, hoe groter de kans natuurlijk ook wordt dat hij klaar is om te settelen. Maar tot die tijd is hij simpelweg niet op zoek naar een vaste relatie. Zelfs als hij verliefd op je is, kan hij dit gevoel aan de kant zetten en kiezen voor zijn vrijheid.

Het gaat te snel voor hem

Mocht hij wel klaar zijn voor een relatie, moet dit wel in zijn tempo gaan. Een man hecht veel waarde aan zijn vrijheid en ruimte. Als jij dit van hem afpakt, wordt hij afstandelijk en rent hij bij je weg. Daarentegen, als jij afstandelijker wordt, minder appt en minder vaak wilt afspreken, zal hij meer toenadering zoeken.

Hij is in het verleden gekwetst

Hoe ouder een man is, hoe groter de kans op een rugzakje. Een rugzakje van exen die allemaal een negatieve ervaring hebben toegevoegd. En waarom zou jij dit beeld veranderen? Alle vrouwen zijn toch hetzelfde en ook jij zal hem uiteindelijk teleurstellen en kwetsen. Door afstandelijk te doen en jou op een veilige afstand te houden, verkleint hij de kans om gekwetst te worden.

Een verliefde man wordt afstandelijk omdat hij niet met zijn emotie kan omgaan

Het mannenbrein is met name op logica gericht. Super fijn als je een probleem opgelost wilt hebben, maar niet als het gaat over verliefdheid. In plaats van toe te geven aan de verliefde gevoelens en emoties, loopt hij ervoor weg. Dan bestaan ze gewoon niet meer. Voor jou voelt het alsof hij afstandelijk doet, maar hij toont eigenlijk gewoon vluchtgedrag.

Hij heeft andere prioriteiten

Een verliefde man wordt afstandelijk wanneer zijn prioriteit ergens anders ligt. Een man kan nou eenmaal maar op 1 ding tegelijk echt focussen. Als er dus iets anders belangrijks in zijn leven speelt, zak jij een plekje op de ladder van prioriteiten.

See Also
de vijf talen van de liefde

Er is een andere vrouw in zijn leven

Het kan zijn dat die man die jij leuk vindt al een vriendin heeft. Of zijn kansen heeft gespreid door met meerdere vrouwen tegelijk te daten. Hij weet dat hij uiteindelijk een keuze moet maken en deze twijfel zorgt ervoor dat hij afstand neemt.

Benieuwd naar jouw eigen rol in dit verhaal? Lees dan ook de blog: Waarom mannen afstandelijk worden.

Onze boekentips

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus
Act Like a Lady, Think Like a Man

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top